Featured

El Festival de Música Antiga dels Pirineus tanca amb una assistència de gairebé 5.000 persones

La 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ha comptat amb una assistència de gairebé 5.000 persones i ha registrat un increment d'un 5% en la venda d'entrades. El director del festival, Josep Maria Dutrèn, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest lleuger creixement, tenint en compte que, d'altra banda, han notat una "manca de turisme estranger als concerts".

Sobre l'edició del 2024, ha explicat que els bons resultats "mostren que hi ha ganes de seguir creixent" i ha dit que hi ha cinc municipis més que estan interessants a participar-hi. Enguany s'han programat 54 concerts repartits en 40 municipis del Pirineu català, Andorra i Catalunya del Nord. En 18 d'aquests, més d'un 30% del total, s'han exhaurit les entrades.

El concert de diumenge de María Hinojosa & Pérgamo Ensemble ha posat el punt i final a la 12a edició del FeMAP, la més extensa que s'ha fet fins ara i que ha comptat amb 4.965 assistents. Així, durant el festival, el públic ha pogut gaudir de 22 agrupacions musicals nacionals i internacionals formades per gairebé 130 intèrprets de prestigi que han fet ressonar melodies de música antiga a llocs emblemàtics del Pirineu.

El certamen ha comptat amb la presència de la producció pròpia d'enguany, de la mà de Marta Mathèu que va interpretar 'InCanto' a la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Sant Feliu de Pallerols. No va ser l'única producció pròpia, ja que per segon any consecutiu es va poder gaudir d'Ensemble Lisboa 1740 amb la seva 'Missa Regalis'. Mentre, Adolfo Osta i Adriana Alcaide, interpretant 'Sarabanda. Música a les corts i als carrers', van esgotar totes les entrades als concerts al Niu de l'Àliga, Sant Quirze de Pedret i Obeix i Qvinta Essençia amb 'El sentir de mi sentido' ho va fer a Ossera i Llessui.

En aquesta 12a edició han tingut molt bona acceptació tant les activitats complementàries com aquells concerts acompanyats per una degustació de productes locals. Així, aquesta iniciativa ha comptat amb una gran afluència de públic en els nou 'Concerts amb Gust' d'aquest 2023. D'altra banda, els paquets turístics han registrat prop de 200 pernoctacions, la xifra més alta des de que es van posar en funcionament. Finalment, el FeMAP Social ha ofert una vintena de concerts a residències d'avis, centres de salut mental i de diversitat funcional.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat