Berguedà

Desallotgen una festa rave dins l'espai natural de la Serra del Catllaràs, al Berguedà

Desallotgen una festa rave dins l'espai natural de la Serra del Catllaràs, al Berguedà
Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals van desallotjar, aquest diumenge al matí, una festa rave que aplegava entre 50 i 60 persones dins de l'espai d'interès natural Serra del Catllaràs, a l'Alt Berguedà.

El Govern redueix de 230 a 210 litres la dotació d'aigua per persona i dia als municipis del sistema Ter-Llobregat

El Govern redueix de 230 a 210 litres la dotació d'aigua per persona i dia als municipis del sistema Ter-Llobregat
El Govern ha decretat l'entrada en fase de preemergència als 202 municipis del sistema Ter-Llobregat, entre ells la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona. En total són uns 6 milions de persones.

Un estudi fa un seguiment pioner durant un any de 18 exemplars de duc arreu de Catalunya

Un estudi fa un seguiment pioner durant un any de 18 exemplars de duc arreu de Catalunya
Endesa i Birding Natura han impulsat un estudi que ha monitoritzat 18 exemplars de duc arreu del territori català durant un any. El projecte, que s'emmarca en el Pla de Conservació de la Biodiversitat de la companyia, tenia com a objectiu recopilar informació sobre el comportament de l'espècie i definir mesures que en redueixin la mortalitat.

El problema d'habitatge a la Cerdanya "expulsa" veïns al Berguedà: "Has de treballar tres vides per pagar la hipoteca"

El Martí i la seva parella, la Sílvia, treballen a la Cerdanya i fa quatre anys que busquen un lloc per viure-hi. Tot i que han repassat la comarca de punta a punta, no l'han trobat.

El Govern declara l’escenari d’excepcionalitat per sequera a 23 municipis que depenen de la capçalera del Llobregat

El Govern declara l’excepcionalitat per sequera a 23 municipis de les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès que depenen de la capçalera del Llobregat.

La picaresca dels turistes de la Cerdanya per evitar cues a la C-16 indigna el Berguedà: "Ens col·lapsen els pobles"

El trajecte de Berga a Cercs és d'uns 10 minuts en cotxe. Però la situació és totalment diferent si és divendres, diumenge o si hi ha pont. Llavors, el recorregut, de menys de 10 quilòmetres, pot superar l'hora. "És una veritable tortura", lamenta l'alcalde de Cercs, Urbici Malagarriga.

Detecten la presència de mosquit tigre a quatre municipis catalans més: Sant Quirze de Besora, Bagà, Almacelles i Llorac

La plataforma de ciència ciutadana Mosquito Alert ha detectat la presència del mosquit tigre a quatre municipis catalans més aquest 2023. Són Sant Quirze de Besora (Osona), Bagà (Berguedà), Almacelles (Segrià) i Llorac (la Conca de Barberà).

Les dones són propietàries d'1 de cada 3 boscos a Catalunya però no tenen poder de decisió

Un 32% de la propietat forestal a Catalunya està a mans de dones. En el món laboral, en canvi, només ocupen el 9% de les feines del sector forestal alhora que no estan representades en associacions ni estructures de decisió.

Preocupació al Berguedà i Ripollès pel temor que una empresa vulgui fer un gran vedat de caça elitista

L'Assumpta Duran va viure de lloguer a la masia Les Lloberes de Dalt (Les Llosses, Ripollès) durant 35 anys fins que els propietaris no li van renovar el contracte perquè volien vendre la finca. "Se'm va trencar un projecte de vida", lamenta.

La manca de bolets fa caure la facturació d'alguns restaurants i cases de turisme rural del Berguedà

Ni bolets ni boletaires. Els negocis que depenen del turisme al Berguedà es ressenten d'una de les pitjors temporades boletaires dels últims anys.

El simulacre d'avís químic posa a prova la capacitat de confinament de les escoles de 21 municipis

Protecció Civil ha activat aquest dimecres el sistema d'avís de risc químic en un total de 12 municipis del Vallès, la Selva, el Bages, el Berguedà i la Val d'Aran, fet que ha permès als centres escolars de les zones afectades posar a prova els seus procediments de confinament.

Membres de:

Grup El Cargol