Prop de 300 persones participen a la segona edició del Job Dating a Tarragona per cobrir 153 llocs de treball al Pirineu

Prop de 300 persones participen a la segona edició del Job Dating a Tarragona per cobrir 153 llocs de treball al Pirineu
Prop de 300 treballadors de la Costa Daurada han participat aquest dilluns a la segona edició del Job Dating a Tarragona per cobrir llocs de treball al Pirineu durant la temporada d'hivern. L'objectiu de la jornada és que les empreses del sector de l'hostaleria i el turisme de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça mantinguin una primera trobada amb les persones interessades en ocupar les diferents vacants.

En total, la desena d'establiments participants han ofert 153 contractes que van des d'ajudants de cambrer fins a caps de sala, cuiners o recepcionistes, entre altres. El SOC i l'Ajuntament de Tarragona celebren que la iniciativa ofereixi continuïtat als treballadors que acaben la temporada a la costa.

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Treball a Tarragona, Jordi Fortuny, ha aplaudit que s'hagi organitzat una segona edició del Job Dating a la ciutat, ja que permet "als treballadors del sector del turisme i de la restauració que han acabat la temporada a la Costa Daurada, trobar feina al Pirineu, on començarà aviat".

En la mateixa línia, s'han mostrat diversos dels empresaris que aquest dilluns s'han concentrat a la seu de Tarragona Impulsa. "És una sinergia molt important que no s'ha de deixar perdre", ha afirmat el responsable de recursos humans de l'empresa Boí Taüll Resort, Adrià Agramunt, qui considera que d'aquesta manera "s'aprofita el talent que es queda sense feina a la costa i es desplaça al Pirineu on hi ha oportunitats laborals".

Manca d'allotjament

En el cas de Boí Taüll Resort, l'empresa ofereix un contracte durant nou mesos i també allotjament. I és que la manca d'habitatge va ser una de les problemàtiques de l'edició anterior. "L'any passat ens vam trobar que molta gent volia venir, però no trobava allotjament", ha lamentat Lourdes López, una de les empresàries del Gremi d'Hostaleria de la Val d'Aran. Per aquest motiu, enguany, la gran majoria dels establiments participants a la jornada han inclòs l'allotjament a les seves ofertes de feina.

Finalment, el president del gremi d'Hostaleria de la Val d'Aran, Carles Sigüenza, ha detallat que només a la Val d'Aran s'ofereixen més de mig miler de llocs de treball durant la temporada d'hivern. "La idoneïtat de fer-ho a Tarragona és per l'estacionalitat que també té la Costa Daurada", ha explicat Sigüenza, qui ha afegit que "quan s'acaba la temporada aquí és quan es necessiten treballadors allà".

L'any passat, un 36% del mig miler d'inscrits a la jornada Job Dating van acabar formalitzant un contracte amb alguna de les empreses participants.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat