Featured

L'Alt Pirineu i Aran té 188 artesans acreditats

L'Alt Pirineu i Aran té 188 artesans acreditats
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda disposa a l'Alt Pirineu i Aran de 188 artesans acreditats de manera voluntària. Aquest carnet reconeix el domini tècnic, de qualitat i disseny d'un o més oficis artesanals i ofereix un conjunt de serveis i facilitats per a les persones titulars del carnet. A Catalunya les acreditacions arriben a les 8.301.

Xavier Villas, responsable de l'Àrea d'artesania del CCAM, ha animat als artesans que encara no s'han acreditat a fer-ho pels avantatges que suposa pel sector. Aquest dijous han presentat a Tremp el projecte 'Rutes Artesanes de Catalunya'. Es tracta d'una iniciativa de promoció artesanal, cultural i turística que actualment agrupa en 9 rutes.

El projecte, que consta d'una guia en format web, un distintiu identificatiu de les Rutes Artesanes, i d'una campanya de difusió que és una plataforma de foment de l'artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial.

La guia digital inclou a hores d'ara 9 itineraris que cobreixen zones geogràfiques com les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida,l'Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat, o les comarques de Girona. Són rutes on descobrir museus, centres d'interpretació i tallers vinculats a l'artesania, itineraris també per gaudir del paisatge, la natura i de la gastronomia de Catalunya, i activitats artesanals, lúdiques i esportives pròpies de cada territori.

Ruta artesana per l'Alt Pirineu i Aran

La directora Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Agnès Russiñol ha presentat al sector artesanal i turístic de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran la guia digital del projecte, i l'itinerari i el documental. Un tram que descobreix els productes autòctons i oficis de la zona i recorre Llaràs, Llavorsí, Araós, Alins i Esterri d'Àneu per conèixer l'art de la llana de l'ovella xisqueta, el centre d'Herbes de l'Alt Pirineu i el cultiu d'herbes aromàtiques per fer sabons o productes cosmètics. A més, fa un viatge per la Vall Ferrera i per les seves antigues mines de ferro i carbó per conèixer la seva comunitat de forjadors. La ruta descobreix també la fusta i la cistelleria d'avellaner que es fa a Esterri d'Àneu.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat