El president del consell del Sobirà presenta una querella criminal per injúries contra l'alcaldessa de Baix Pallars

El president del consell del Sobirà presenta una querella criminal per injúries contra l'alcaldessa de Baix Pallars
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, va presentar una querella criminal, el 8 de setembre passat, contra l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella.

El detonant ha estat un escrit en què ella l'acusa de tenir una actitud "autoritària, masclista i prepotent" i que ha enviat a tots els alcaldes de la comarca, a la Diputació, a Presidència i algunes conselleries del Govern. Isus ha afirmat que solament li ha quedat aquest camí per defensar-se. Prèviament, el president va demanar una rectificació a l'alcaldessa que no va satisfer el president. Tot va començar per una disconformitat de l'Ajuntament de Baix Pallars en la distribució del Servei d'Assistència Tècnica (SAT) que ofereix el consell als Ajuntaments.

Durant el transcurs d'un ple del consell comarcal celebrat aquest dimarts el grup d'ERC-AM ha mostrat el seu suport al president en les decisions i les accions adoptades en relació amb el servei del SAT comarcal.

El grup també ha recordat que és al consell comarcal a qui "correspon legítimament" resoldre la distribució dels SAT, ja que és l'administració que presta el servei amb els seus propis funcionaris. En el cas del consell del Sobirà, el president afirma que la distribució es va prendre després de consultar i valorar l'opinió dels actors implicats.

Des d'ERC-AM accepten "qualsevol crítica" que es pugui fer a la redistribució d'efectius del SAT, però consideren "absolutament inadmissible" la que ha fet l'alcaldessa de baix Pallars. A més a més, també lamenten que en l'escrit enviat per l'alcaldessa, aquesta faci una equiparació de la conducta del president del Consell Comarcal amb el món de l'esport, en un moment en que "cada dia està acaparant titulars en els mitjans de comunicació".  Tampoc comparteixen que es qualifiqui la persona del president com "autoritària, xulesca, misògina i prepotent" ni que amenaci amb que les accions del president "no poden quedar impunes i han de tenir conseqüències".

A l'escrit que s'ha llegit durant el ple s'ha expressat el rebuig i la condemna envers "les apreciacions i les expressions" abocades en l'escrit de l'esmentada alcaldessa, que són "totalment falses, infundades i profundament injustes".

La distribució dels cinc SAT del Pallars Sobirà ha quedat ratificada per ple amb els vots favorables de totes les formacions polítiques (ERC-AM, Junts, PSC i Gent de Poble) excepte la coalició Som-hi Baix Pallars i Vall de Cardós Amont.

Membres de:

Grup El Cargol