Arrenquen les manifestacions a favor i en contra de les ocupacions al centre de Barcelona

Arrenquen les manifestacions a favor i en contra de les ocupacions al centre de Barcelona
Les manifestacions a favor i en contra de les ocupacions convocades aquest dijous al centre de Barcelona han començat a caminar cap a les nou de la nit de forma simultània.

La contrària, convocada per l'empresa Desokupa -que ha repartit un miler de samarretes gratuïtes entre els participants i ha insistit en la consigna de ser pacífics-, ha congregat unes 300 persones a la plaça Universitat, segons l'Ajuntament, des d'on han començat a caminar cap a plaça Espanya. La favorable, amb un centenar de persones, afirma la mateixa font, s'ha concentrat a la plaça dels Àngels, al Raval i des d'allà puja a la plaça Universitat. Un dispositiu policial més discret que el de fa dues setmanes vigila que els dos grups no s'arribin a trobar.

A la manifestació contrària a les ocupacions s'han sentit proclames com ara 'Visca Catalunya', 'Són delinqüents, no són ocupes' o 'Fora Colau', alhora que s'han exhibit cartells amb inscripcions com ara 'Agenda 2030: dictadura'. També s'han sentit crides com ara 'Ada Colau dimissió', 'Fora Comunisme' o 'No es toca Desokupa'.

Pel que fa a la manifestació favorable als ocupes, el centenar de persones congregades ha començat a caminar des de la plaça dels Àngels cap a la plaça Universitat sense presència policial visible, i enmig de proclames com ara 'Fora feixistes dels nostres barris', 'Nazis no', 'Barcelona serà la tomba del feixisme' o 'Feixistes i burgesos tenen els mateixos interessos'.

El grup ha pujat pel Raval i l'arribada a la Ronda Sant Antoni, al Teatre Goya, ha trobat el pas tallat pels Mossos, de tal manera que ha tombat pel carrer Joaquim Costa.

Membres de:

Grup El Cargol