El Docs Barcelona ha estat escenari aquest dimecres de l'estrena del documental sobre el restaurant Disfrutar 'Plat en blanc'. La coproducció de 3Cat i Abacus ofereix una mirada "íntima" al dia a dia del local, proclamat fa un any el millor restaurant del món.
També recull el testimoni dels seus protagonistes i segueix l'evolució de l'establiment fins a arribar a aconseguir el distintiu. La peça, que s'ha projectat al cinema Phenomena Experience, pretén posar en relleu el talent i la innovació dels xefs i "la importància del territori, el producte local i la col·laboració com a eixos fonamentals de l'èxit", segons subratllen els seus responsables.
L'estrena ha estat acompanyada de personalitats destacades del sector de la gastronomia catalana. Judith Càlix, directora editorial de la revista 'Cuina', que també ha col·laborat en el documental, l'ha definit com una "carta d'amor" a la cuina del país i com un "reconeixement" a "tot un ecosistema que comença amb el pagès i acaba amb el plat".
El cinema Phenomena Experience de Barcelona ha acollit l'estrena de la pel·lícula documental en una sessió especial del festival DocsBarcelona i en el marc dels actes de la Regió Mundial de la Gastronomia.
La producció reuneix les principals personalitats del panorama gastronòmic català i vol fer valdre "un projecte culinari d'excel·lència" que "simbolitza l'esforç col·lectiu del país en tots els àmbits de la cadena alimentària".
El documental s'estrenarà per televisió el pròxim dimarts 20 de maig al programa 'Nits Sense ficció' de 3Cat.