Mor un muntanyenc de Barcelona i un altre resulta ferit greu per un despreniment de pedres a Bielsa

Mor un muntanyenc de Barcelona i un altre resulta ferit greu per un despreniment de pedres a Bielsa
Un muntanyenc de 48 anys i veí de Barcelona ha mort en ser atrapat per un despreniment de pedres aquest diumenge a Bielsa (Osca), en un punt conegut com l’embut de Pineta. L’altre muntanyenc que anava amb ell, de la mateixa edat i també de Barcelona, ha resultat ferit greu i ha estat traslladat a l’Hospital San Jorge d’Osca.

Segons informa la Guàrdia Civil, cap a les 4 de la tarda de diumenge van rebre l’avís a través del 112 d’un accident a 2.350 metres, en què un muntanyenc havia quedat inconscient i un altre, ferit greu. La Guàrdia Civil va activar el Grup de Rescat (GREIM), la Unitat Aèria i un metge del 061. Un cop localitzats, van decidir arribar-hi a peu pel fort vent i el metge va certificar in situ la mort d’un dels alpinistes.

El segon home va ser estabilitzat i traslladat a peu fins a una zona segura, des d’on va ser evacuat en aeronau a l’hospital, segons informa la Guàrdia Civil aquest dilluns en un comunicat.

Per les fortes ratxes de vent, l’equip de rescat no va poder continuar amb les tasques de recuperació del cos de l'altre alpinista i les han reprès aquest dilluns a primera hora del matí. Hi han participat la Unitat Aèria d’Osca i el GREIM Boltanya, que han evacuat el cos a l'helisuperfície d'aquest municipi, on un cotxe fúnebre l’ha traslladat a l’hospital provincial d’Osca, segons informa la Guàrdia Civil.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat