La 7a edició del Festival Panoràmic convida a "repensar" al voltant del concepte del rostre

El Panoràmic - Festival de Cinema, Fotografia i Més arriba a la setena edició amb una proposta que convida a "repensar" sobre el concepte del rostre, segons ha explicat un dels responsables del certamen, Joan Fontcuberta, aquest dimecres durant la presentació de la cita.

El festival se celebrarà del 19 d'octubre al 26 de novembre entre Granollers i Barcelona, i oferirà 19 exposicions. Amb tot, també n'hi haurà més enllà de les dates oficials, amb l'OFF Panoràmic, de manera que la programació fregarà la trentena de propostes. Entre les mostres, destaquen els retrats que la britànica Alison Jacksons ha fet a diverses celebritats, una vintena de retrats robots de la científica dels Mossos d'Esquadra i un treball d'Andy Warhol.

Fontcuberta ha situat la temàtica d'aquesta edició en un context d'increment de l'ús de la intel·ligència artificial, tot assegurant que "cal repensar quina és la façana que volem seguir tenint". Per això ha defensat el paper d'artistes visuals, fotògrafs, cineastes i artistes multimèdia, que "tenen una mirada crítica" sobre com s'aborda aquesta temàtica.

Així mateix ha posat èmfasi que a més "d'oferir la imatge com una manera de pensar la realitat, també és una responsabilitat fer pedagogia" sobre l'ús o abús de les pantalles. Per això ha assenyalat que el festival pretén contribuir "a una educació de l'audiovisual".  

De tota l'oferta de la programació, el codirector ha destacat els retrats fílmics curts, muts i en blanc i negre de l'escena cultural de la Nova York de mitjans del seixanta de Warhol. També ha ressaltat l'obra de Jackson que s'endinsa en el culte als famosos i recrea situacions quotidianes de personalitats com la família reial britànica, Donald Trump i Marilyn Monroe, entre d'altres. 

Al mateix temps, ha assenyalat l'exposició col·lectiva 'El rostre infinit', que porta el treball d'ORLAN, una performance quirúrgica contra els cànons de bellesa, les fotografies distorsionades de Juan Urrios i la crítica al capitalisme d'Helena Vinent.

El certamen tindrà presència a Barcelona, a la seu del Centre Excursionista de Catalunya, a l'Escola Massana i a la Fundació Lluís Corominas, entre altres llocs. I es complementarà amb projeccions, debats tallers, visites guiades i conferències entre les dues ciutats, tot i que a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, a Granollers, es concentrarà bona part de la programació. 


Setena edició, una xifra "màgica"

Fontcuberta ha afirmat que "el set és un número una mica màgic", en referència a les edicions del festival. En aquest sentit, ha assegurat que assolir aquesta xifra permet afrontar el futur "amb optimisme", de manera que preveuen "crear més complicitats i nous públics, i seguir amb el mandat original: presentar treballs contemporanis sobre la imatge".

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat