Un operatiu policial recupera 87 motos robades a l'Estat que estaven en una finca de Santa Maria de Palautordera

Un operatiu de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental), ha permès recuperar 87 motos robades a l'Estat i que es trobaven en una finca d'aquest municipi vallesà. Els vehicles estaven en una trentena de trasters de la casa. També van detenir dues persones, que estan acusades d'un delicte de receptació i també se'ls van intervenir una arma curta de foc i una de llarga d'aire comprimit.

La investigació va començar al maig en conèixer que un vaixell, que cobreix la línia Sète (França), Barcelona i Tànger (Marroc), duia una furgoneta amb peces de motos robades. Als ports catalans i marroquí es van identificar aquestes motocicletes.

La Guàrdia Civil apunta que la banda guardava els vehicles a Santa Maria de Palautordera, on treien les peces i preparaven l'enviament al Marroc. Un cop a destí tornaven a muntar les motos per vendre-les.

En l'escorcoll del domicili, el Servei de Protecció de la Naturalesa de l'institut armat (Seprona) va interposar 13 denúncies per infraccions ambientals; la policia local, 9 per manca d'assegurança de nou vehicles que hi havia al lloc, i els Mossos van recuperar una furgoneta que havia estat denunciada per robatori.

La Guardia Civil continua analitzant les motos trobades per identificar-les i retornar-les als seus propietaris.

Membres de:

Grup El Cargol