Lotte Energy Materials preveu invertir fins a 1.200 MEUR en la nova fàbrica de làmines de coure a Mont-roig del Camp

Lotte Energy Materials preveu invertir fins a 1.200 MEUR en la construcció de la nova fàbrica de làmines de coure a Mont-roig del Camp (Baix Camp), segons ha anunciat el Departament d'Empresa i Treball. Es tracta del doble del pressupost que es va anunciar inicialment el maig del 2022. 

Una partida amb què l'empresa sud-coreana té previst construir fins a tres plantes per a la fabricació d'elecfoil, un component essencial en la creació de bateries elèctriques. La primera està prevista que entri en funcionament a partir del 2025. El Govern i l'Ajuntament han celebrat l'increment pressupostari de la companyia que, segons han assegurat, permetrà a Catalunya "consolidar-se com a referent industrial de la mobilitat al sud d'Europa".

La primera planta comptarà amb una capacitat de producció anual de 30.000 tones d'elecfoil i la creació de 200 llocs de treball. Una plantilla que es repetirà a la resta de plantes, arribant a un total de 600 treballadors. El complex es construirà al polígon industrial dels Comellarets i ocuparà una superfície total de 441.400 metres quadrats.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat que "l'aposta de Lotte Energy Materials a Catalunya, amb una previsió d'inversió i de llocs de treball superior als anunciats inicialment, permetrà consolidar-nos com un territori referent en la indústria de la mobilitat al sud d'Europa". Torrent també ha subratllat que projectes com el de la companyia sud-coreana "estan completament alineats amb una de les prioritats d'aquest Govern, com és la reindustrialització de Catalunya amb projectes d'alt valor estratègic, generadors de llocs de treball de qualitat i amb efecte arrossegador".

Per la seva banda, l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha celebrat que el nou acord esdevé "un primer gran pas administratiu per fer realitat un projecte que fa temps que es va anunciar i que després d'un any de negociacions s'ha pogut concretar i millorar". "No podem estar més satisfets", ha afirmat. De fet, aquest dimecres es preveu que l'Ajuntament de Mont-roig del Camp aprovi l'acord signat el passat 23 d'agost a Seül (Corea del Sud).

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat