Featured

L'hiperorgue de Carles Viarnès embolcalla la Cartoixa d'Escaladei en la setena edició del Festival Terrer Priorat

L'hiperorgue de Carles Viarnès embolcalla la Cartoixa d'Escaladei en la setena edició del Festival Terrer Priorat
L'hiperorgue del músic Carles Viarnès ha embolcallat el refrectori de la Cartoixa d'Escaladei en el segon concert del Festival Terrer Priorat. La proposta ha fusionat dos orgues amb música electrònica a través d'un instrument únic a Catalunya.

El certamen encara així la setena edició, que s'estén per una dotzena de pobles prioratins on es maridarà la música, l'arquitectura, el paisatge i el vi. Segons el director del festival, Blai Rosés, el certamen és una "porta d'entrada" a la comarca i la dona a conèixer des d'un vessant cultural combinat amb tastos d'oli i vi de la DO Montsant i DOQ Priorat. Artistes com Judit Neddermann, Carla Motis i Belén Bandera o Eva Fernández se sumen als catorze concerts programats fins al desembre.

El refrectori de la Cartoixa d'Escaladei ha tornat a acollir música gregoriana aquest diumenge, tot i que amb un estil diferenciat de l'original. Així, la música electrònica s'ha fet pas en el concert del músic Carles Viarnès, qui ha presentat el seu darrer treball, 'Hyper_O'. Es tracta d'un disc concebut per a un hiperorgue, un instrument construït per Albert Blancafort format per un orgue de metall i un de fusta que, fusionat amb la tecnologia digital, permet ampliar les sonoritats i possibilitats musicals.

El so experimental i minimalista de l'hiperorgue ha ressonat a la Cartoixa d'Escaladei davant una vuitantena de persones que s'han aplegat al Festival Terrer Priorat aquest diumenge al migdia. "Segur que aquestes melodies i sons havien sonat aquí, durant els mil anys de vida d'aquesta cartoixa i ha encaixat perfecte amb els materials nobles dels orgues. Per a mi, ha estat una experiència com tocar a casa", ha afirmat Viarnès a l'ACN.

La Cartoixa d'Escaladei ha estat l'escenari escollit per encetar la setena edició del Festival Terrer Priorat, que s'escamparà per una dotzena de localitats prioratines en catorze actuacions. Com és habitual, la música no serà l'única protagonista del certamen, sinó que també es maridarà amb l'arquitectura, el paisatge i el vi de la comarca. Segons el director del festival, Blai Rosés, es tracta d'una "porta d'entrada" per mostrar "l'excel·lència" del Priorat. Amb aquesta voluntat, cada concert es combina amb tastos de vins i oli de proximitat per reivindicar tant la cultura com el sector agrari en un context de sequera. En el projecte hi participen una seixantena de cellers i productors de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

La programació s'estén per la comarca fins al desembre

Després de Raül Refree, que va presentar el disc 'El espacio entre' aquest dissabte, i de Carles Viarnès amb 'Hyper_O' aquest diumenge, el Festival Terrer Priorat es prepara per seguir amb la programació amb tres concerts durant la primera quinzena de setembre. Les actuacions però, s'allargaran fins el mes de desembre en municipis com la Torre de Fontaubella, Ulldemolins, Gratallops, els Guiamets o Cabacés. Entre els artistes que se sumaran a aquesta edició destaquen Da Souza, Magalí Datzira, Sanjosex & Carles Belda i Paula Peso, entre d'altres.

D'aquesta manera, l'organització aposta per oferir concerts de proximitat entre públic i artista, amb una previsió d'assolir entre 4.000 i 5.000 espectadors, xifres similars a anteriors edicions.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat