El sector de la pirotècnica espera facturar 17 milions aquest Sant Joan i recuperar les xifres prepandèmia

El sector de la pirotècnica espera facturar 17 milions aquest Sant Joan i recuperar les xifres prepandèmia a Catalunya
El sector de la pirotècnica espera facturar 17 milions aquesta campanya de Sant Joan i recuperar les xifres prepandèmia a Catalunya. Així ho ha assegurat l'Associació de Comerciants de Focs Artificials d'Espanya (ACFAE) en un comunicat aquest dijous. En concret, es preveu que s'instal·laran més de 1.000 punts de venda i 3.000 contractacions per a aquesta revetlla de Sant Joan.

L'alça de la facturació està impulsada per la inflació dels costos, taxes i impostos. Tot i això, preveuen que els ciutadans tingui una despesa mitjana d'uns 40 euros en pirotècnia en aquesta revetlla de Sant Joan.

"El consumidor a Catalunya basa la seva compra cada cop més en productes infantils i familiars, adquirint lots preparats específicament per a cada segment d'edat", explica Jordi Brau, secretari d'ACFAE. En aquesta línia, el consum de coets cada any es veu reduït a favor del consum de bateries, que són petits espectacles pirotècnics d'efectes multicolors on l'efecte està més controlat i la forma d'ús és molt senzilla.

El sector de la pirotècnica s'ha reunit recentment amb Protecció Civil per establir un missatge consensuat davant de la situació d'emergència climàtica actual per prevenir riscos. Per això, han insistit que a les zones rurals és important tenir una cura especial amb els voladors, que es podran utilitzar en espais segurs habilitats per part dels municipis i, en cas de no existir, es buscarà un espai allunyat de la zona de vegetació.

Tant l’administració com el sector s'han emplaçat a una nova reunió d'aquí 15 dies per fer seguiment de la situació climàtica.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat