Els apartaments turístics tanquen un estiu "extraordinari" i igualen els nivells d'ocupació prepandèmia

Els apartaments turístics tanquen un estiu "extraordinari" i igualen els nivells d'ocupació prepandèmia
Els apartaments turístics catalans han tancat una temporada d'estiu "extraordinària". Així ho ha qualificat aquest dimecres la patronal Federatur, que ha detallat que l'ocupació mitjana ha estat del 80% al juliol i del 90% a l'agost, de manera que ha igualat els registres del 2019, abans de la pandèmia.

De fet, la patronal assegura que en algun cas els nivells d'abans de la covid s'han, fins i tot, superat. Federatur ha explicat que enguany les estades han sigut més llargues, al mateix temps que ha assegurat que el client de l'Estat s'ha "fidelitzat". Ara bé, la patronal també ha alertat que la recuperació del sector es pot veure "truncada" per l'increment dels costos, impulsats sobretot per l'encariment de l'energia.

Per demarcacions, Barcelona ha tancat el juliol amb un 89% d'ocupació i l'agost amb un 92%; Girona amb un 80 al juliol i un 93% a l'agost; i la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre amb un 73% al juliol i un 84% a l'agost.

Pel que fa al perfil de client, Federatur ha indicat que s'ha recuperat el mercat estranger, que va deixar de viatjar durant la pandèmia per les restriccions; al mateix temps que els turistes procedents d'altres punts d'Espanya han continuat desplaçant-se a apartaments turístics de Catalunya.

"Incertesa" per la tardor

Ara bé, malgrat els bons resultats obtinguts durant l'estiu, la patronal assegura que veu amb "incertesa" els mesos de tardor i adverteix que serà quan es veurà si es consolidaran els "bons registres" d'ocupació durant l'estiu. És per aquest motiu que el president de Federatur, David Riba, ha assegurat que caldrà esperar a tenir un balanç definitiu a finals d'any per veure com ha afectat l'encariment de l'energia i la manca de subministraments a les empreses.

"Cal tenir en compte que venim de dos anys de pandèmia i a la complicada situació econòmica actual cal afegir que les empreses del sector hauran de començar a retornar els préstecs demanats durant el període covid", ha recordat Riba.

Després de tot, la patronal ha reclamat "col·laboració" a l'administració per "impulsar l'oferta" i "atraure" turisme internacional els mesos vinents.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat