Territori invertirà 1,6 MEUR en aparcaments segurs de bicicletes a una trentena d'estacions de Rodalies

Territori invertirà 1,6 MEUR en aparcaments segurs de bicicletes a una trentena d'estacions de Rodalies
El Departament de Territori ha iniciat la redacció del projecte per desplegar una xarxa d'aparcaments segurs de bicicletes (Bicitancats) en una trentena d'estacions de la xarxa ferroviària de Rodalies de Catalunya. El projecte inclou actuacions per valor d'1,6 milions d'euros.

La iniciativa compta amb finançament dels fons europeus Next Generation. Els recintes tindran disseny modular per poder fer ampliacions posteriors si s'escau. La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat la mesura durant la reunió de la Mesa de la Bicicleta, ens participatiu que aplega administracions, associacions, empreses del sector i representants de la societat civil. La Generalitat ja ha instal·lat una desena de bicitancats a les estacions d'FGC.

D'altra banda, durant la reunió el Departament ha donat compte de les actuacions dutes a terme en el marc de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 i la seva evolució des de la darrera Mesa de la Bici de l'any passat.

Actualment, s'han executat nou actuacions per ampliar la xarxa ciclable al país i n'hi ha disset en execució o licitació, per valor de 36,5 milions d'euros. En un any s'han licitat 65 quilòmtres de noves vies ciclables, més de la meitat de previst al desplegament de l'Estratègia catalana de la bicicleta en el període 2023 – 2025.

Els representants del Departament també han donat explicacions sobre la recentment creada Àrea de la Bicicleta, adscrita a la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat i dedicada específicament a la mobilitat activa.

Entre d'altres, l'àrea vol desenvolupar la xarxa d'infraestructures necessària per dotar el territori de connectivitat ciclable. Es preveu aprofitar la intermodalitat amb el transport públic i les possibilitats de millorar les carreteres de la xarxa de la Generalitat per relligar els nuclis urbans i els pols d'activitat econòmica.

Aposta institucional per la bicicleta

El Departament de Territori acull des del 2007 les reunions de la Mesa de la Bicicleta, un grup per a la participació d'organitzacions, federacions, associacions de persones usuàries, empreses del sector i diverses entitats públiques i de la societat civil, vinculades al món de la bicicleta.

La Mesa de la Bicicleta es reuneix periòdicament amb l'objectiu d'abordar conjuntament la millora de les polítiques de promoció de l'ús d'aquest mitjà de transport. En particular, entre altres aspectes, els relacionats amb la planificació, execució i senyalització de vies ciclistes, la normativa i regulació de l'ús de la bicicleta, la seguretat viària, la intermodalitat amb el transport públic i estudis específics sobre el sector.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat