Detenen cinc menors a Manresa per assetjar i agredir altres joves a la sortida de l'institut

Detenen cinc menors a Manresa per assetjar i agredir altres joves a la sortida de l'institut
Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc menors d'entre 14 i 17 anys com a presumptes autors de robatoris amb violència i assetjament a altres joves, també menors. Va passar entre el 5 i 7 de juny després d'una investigació per diverses agressions grupals amb circumstàncies similars.

Els agressors atemorien les víctimes i les amenaçaven perquè no diguessin res, un fet que va fer que s'allargués amb el temps. A una de les víctimes, el van seguir el 5 de maig a la sortida de l'institut i, quan estava sol, un dels membres del grup li va arrencar violentament una cadena que duia al coll i un altre el va colpejar a la cara. A més, un d'ells va gravar l’agressió.

En un altre cas, des del març de 2023, un menor de 14 anys va patir de forma reiterada amenaces, insults i agressions físiques per part d’un mateix grup de persones. Segons la víctima, un dia anava caminant pel carrer i un grup de menors se li va acostar i el van agredir. En una altra ocasió, el mateix grup el va envoltar, colpejar i li van robar diners que portava en efectiu. A més, també es van posar en contacte amb ell per telèfon i el van insultar i amenaçar. Fets similars es van anar repetint al llarg d'un any.

També, un altre menor de 14 anys va rebre amenaces i insults els últims mesos. Segons la víctima, un grup de joves va intentar agredir-lo en més d’una ocasió a la zona on viu i a la sortida de l’escola. En aquest cas, van contactar amb la víctima a través de les xarxes socials per amenaçar-lo i intimidar-lo.

Si bé les víctimes van patir amenaces perquè no denunciessin, finalment es van decidir a fer-ho i els mossos van obrir una investigació que ha permès la detenció dels cinc possibles autors. Tots ells resideixen a Manresa i alguns van als mateixos instituts que les víctimes.

La policia sosté que formen part del grup que va estar assetjant i agredint aquests menors i també podrien estar relacionats amb un incident del passat 1 de juny a la fira de les atraccions que hi havia al polígon dels Trullols. Aquell dia van colpejar a dos menors que es trobaven a la fira.

La investigació continua oberta i no es descarta que puguin estar implicats en més fets ni que hi hagi més detencions.Tots els detinguts van passar a disposició de la Fiscalia de Menors.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat