Interior expulsarà en els propers dies els sis mossos condemnats per agressió racista al Bages

Interior expulsarà en els propers dies els sis mossos condemnats per agressió racista al Bages
El director general de Policia, Pere Ferrer, expulsarà en els propers dies els sis agents dels Mossos condemnats aquest dilluns per una agressió racista l'any 2019 contra un jove negre al Bages.

En la primera sessió del judici, celebrat aquest dilluns, els policies han reconegut els fets en un acord que els permetrà evitar la presó. Acusació particular i fiscalia demanaven penes d'entre quatre i sis anys de privació de llibertat. Finalment se'ls ha rebaixat a un any, que evitaran participant en un programa d'igualtat de tracte i no discriminació. La inhabilitació que inclou la sentència comporta, automàticament, la pèrdua de la condició de funcionari.

Els encara agents també hauran d'indemnitzar la víctima amb 80.000 euros i no s'hi podran acostar a menys de 500 metres durant 4 anys. La jutgessa també els hi ha imposat sis mesos d'inhabilitació i una multa de 300 euros.

En declaracions a RAC1 el director general de la Policia ha explicat que un cop la sentència se'ls notifiqui, els agents deixaran de ser automàticament funcionaris en virtut de la inhabilitació que inclou.

Per tant, passaran a ser "ciutadans" que, en cas que vulguin tornar a ser policies, hauran de "seguir el circuït" establert per a qualsevol persona, és a dir, tornar a passar oposicions.

Ferrer també ha explicat que els expedients disciplinaris que es van obrir als agents arran de la denúncia quedaran sense efecte en el moment que els mossos deixin de ser-ho.

Fins ara, i de manera cautelar, se'ls havia aplicat el que estableix de forma genèrica el règim disciplinari dels Mossos, és a dir, pèrdua d'especialitat per no tornar a participar en una acció com la que els ha dut a judici i canvi de destí perquè els agents no coincidissin.

També ha explicat que arran d'aquest cas s'ha endurit el règim disciplinari dels Mossos per infraccions de caire racial.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha apostat a través de la xarxa social X per un cos de Mossos "que sigui reflex de la defensa de drets i llibertats, on no hi caben de cap manera actituds racistes i denigrants".

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat