Featured

L'Hospital de Berga diu que la falsa metgessa no tenia cap coneixement de medicina: "És llesta i preguntava molt"

L'Hospital de Berga diu que la falsa metgessa no tenia cap coneixement de medicina: "És llesta i preguntava molt"

L'Hospital de Berga ha reconegut "irregularitats importants" en la contractació de la falsa metgessa i ha acomiadat el director de Recursos Humans. Tot i això, el centre ha assegurat que la dona, que no tenia cap coneixement de medicina, va estar acompanyada en tot moment per un superior, ja que havia explicat que s'havia graduat recentment.

"És molt llesta i prudent, i només s'havia detectat que preguntava molt als companys", ha explicat la gerent del centre, Antònia Baraldés.

L'hospital garanteix que no hi ha hagut cap queixa per part dels pacients ni cap "escletxa assistencial". De fet, l'alarma va saltar perquè una empresa privada -on la dona també volia treballar- va alertar l'hospital que no presentava el títol de col·legiació.

La dona, que va treballar a l'Hospital de Berga durant set mesos, havia explicat que s'havia graduat recentment -al juliol del 2022- i, per això, sempre anava acompanyada d'un superior que li revisava la feina. Els companys no van detectar cap irregularitat. L'únic que sí havien notat és que preguntava molt. "Abans de fer qualsevol informe, ho demanava tot", ha explicat la gerent del centre, Antònia Baraldés. De fet, la dona no havia estudiat medicina ni tenia cap mena de formació en aquest sentit.

Però l'hospital no va detectar cap pràctica assistencial errònia i l'alarma va saltar quan una empresa externa -on la dona també volia treballar- va alertar l'hospital que la metgessa no presentava el títol. Immediatament, l'hospital va apartar la dona de l'activitat professional, va obrir una investigació interna i va denunciar la farsant als Mossos d'Esquadra.

Segons l'informe intern del centre, hi van haver irregularitats importants en el procés de contractació de la dona i, per això, s'ha decidit adoptar mesures i s'ha acomiadat el responsable del departament de Recursos Humans. "Considerem que no va exercir bé la seva feina", ha explicat Baraldés. Des del centre, qualifiquen els fets d'"aïllats" i asseguren que han tingut "tolerància 0".

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat