Featured

Urbanisme emet un informe favorable perquè la Serradora Boix pugui construir una planta de taulers de fusta

Urbanisme emet un informe favorable perquè la Serradora Boix pugui construir una planta de taulers de fusta

La Comissió territorial d'Urbanisme de la Catalunya central ha emès un informe favorable per permetre que la Serradora Boix pugui ampliar les instal·lacions i crear una nova indústria de fabricació de taulers de fusta CLT a Puig-Reig (Berguedà).

L'empresa ja va presentar públicament aquest projecte a la darrera edició de la Fira Hàbitat i va avançar que el grup invertirà prop de 40 milions d'euros per construir la nova nau i adquirir la maquinària necessària. L'objectiu és que el projecte sigui una realitat d'aquí a uns dos anys. A la nova fàbrica s'hi construiran taulons estructurals de fusta laminada encreuada (CLT) que permeten una major rapidesa i adaptabilitat a l'hora de construir i aporten una major eficiència energètica.

L'empresa es troba ubicada al sector del Saltet i, segons informa Urbanisme, la seva voluntat és ampliar-se en una parcel·la única, on situaria les noves activitats de fabricació de taulers basades en l'aprofitament de la seva matèria primera, amb la possibilitat d'establir fins a quatre activitats econòmiques vinculades al mateix grup empresarial, amb accessos independents a l'edificació. L'ús principal és l'industrial i, com a complementaris, s'inclouen els usos comercial a l'engròs, oficines, culturals, esportiu i recreatiu.


Una millora de l'urbanisme a la zona 

També es proposa millorar el camí municipal que actualment connecta el pont del riu Llobregat a Cal Pons i construir una nova rotonda a l'accés a la C-16 per millorar el trànsit del sector industrial, així com habilitar un espai com a aparcament. Finalment, es preveu una zona d'equipaments al sud del sector del Saltet.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat