Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d'una veïna presumptament a mans de la seva parella

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d'una veïna presumptament a mans de la seva parella
Unes 200 persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça Major de Vic per rebutjar la mort d'una veïna presumptament a mans de la seva parella. Després de la lectura del manifest tots els concentrats han fet un minut de silenci per protestar en contra la violència masclista.

A l'acte també hi ha assistit la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que, en una atenció als mitjans, ha lamentat els fets i ha animat a fer "un clam col·lectiu" contra la violència masclista. L'Ajuntament ha decretat un dia de dol. Els Mossos han explicat que han trobat indicis biològics a dins del vehicle de l'arrestat i en aquests moments la investigació se centra en localitzat el cos de la dona.

Verge ha assenyalat que les violències masclistes "no es poden tolerar" i cal seguir denunciant-les "amb la màxima fermesa". La consellera ha animat a fer un crit col·lectiu per dir que "s'ha acabat, per identificar totes les violències masclistes i per apel·lar a la responsabilitat que té el conjunt de la societat". "Està a les nostres mans fer front a la violència masclista i erradicar-la", ha assenyalat. La consellera ha volgut expressar el seu condol i escalf als veïns i la família per la mort de la dona. "Aquest dolor impacta a tota la comunitat, a tota la ciutat i a tot el país. De fet, això no li ha passat només a Vic, li ha passat a tot el país", ha assenyalat.

De la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Albert Castells, ha manifestat que es tractava d'un dia "molt trist" per a la ciutat. El batlle ha qualificat les violències masclistes com una "xacra social". A més, ha demanat respecte per la família i sobretot per la seva intimitat. I ha assenyalat que espera que la policia pugui fer la seva feina per esclarir completament els fets.

Un cop acabat el minut de silenci, els assistents han fet una gran rotllana i s'han donat de la mà per evidenciar la importància de teixir xarxa i que les dones se sentin acompanyades d'altres persones per poder fer front a les violències masclistes. Des del col·lectiu osonenc Juntes som revolució han explicat que tiraran endavant una campanya per donar visibilitat a la xacra que representen els feminicidis penjant vestits vermells en diferents aparadors o llocs estratègics.

La desaparició de la dona, de 51 anys, la va denunciar el mateix detingut -un home de 59 anys- el 19 d'abril passat. En un primer moment, la Unitat d'Investigació de la comissaria de Vic es va fer càrrec de la investigació, però, segons informen els Mossos, des del primer moment es van detectar elements que van fer sospitar que es podia tractar d'una desaparició criminal. Per tot plegat, la Unitat Central de Persones Desaparegudes es va fer càrrec de la investigació i de la posterior detenció.

Segons fonts policials, les diferents gestions realitzades fins ara apuntaven "notables contradiccions" entre la declaració que va fer l'investigat i les diferents declaracions que testimonis del cas han fet durant les darreres setmanes. La investigació continua oberta i ara els investigadors centren el seu treball en localitzar el cos de la dona que el detingut presumptament hauria ocultat després de produir-li la mort.

El jutjat amb competències de violència sobre la dona de Vic ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut dissabte passat per la mort de la seva parella, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jutjat va rebre aquest dilluns l'arrestat i la jutgessa va practicar diverses diligències, entre les quals la declaració dels cinc fills de la parella -quatre majors d'edat i un menor-. També va declarar el detingut. La causa queda oberta per homicidi dolós amb agreujant de parentiu. No consten antecedents judicials de violència entre la parella.

Amb la confirmació d'aquest cas, en el que va d'any hi ha hagut onze morts d'aquest tipus a Catalunya, corresponents a sis dones, dues criatures assassinades per violència masclista juntament amb la seva mare, i tres feminicidis vinculats amb finalitats de violència vicària, segons dades del Departament d'Igualada i Feminismes.

 
Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat