Solsona dota d’enllumenat el camí de Cal Sotaterra

Solsona dota d’enllumenat el camí de Cal Sotaterra
La setmana passada van completar-se els treballs d’instal·lació d’enllumenat públic al camí de Cal Sotaterra de Solsona, al llarg d’uns 400 metres de longitud del tram més urbà del vial que mena al parc de la Mare de la Font. Concretament, s’han instal·lat 13 fanals amb lluminària LED de 18 watts cadascun. És la darrera actuació que quedava pendent del 2023 de les consensuades en el si del pressupost participatiu.

Per la proximitat al centre urbà, aquest camí és un dels més freqüentats per passejar i treure els gossos, motiu pel qual els participants a l’últim pressupost participatiu van convenir en la necessitat de dotar-lo d’enllumenat. A més, aquest tram, precisament, compagina el pas de vianants amb el trànsit rodat.

Els treballs, projectats per l’enginyer municipal, Ramon Besora, han estat executats per l’empresa solsonina Instal·lacions Industrials Agec per un import de 26.000 euros. Tot i que inicialment es va estudiar la possibilitat d’optar per fanals solars, com al camí de la Creu, que és perpendicular a aquest vial, es va descartar per la intensitat de l’ombra projectada pels arbres.

Aquesta actuació ha requerit realitzar un estudi previ amb georadar per evitar interferències amb altres serveis soterrats en el mateix àmbit d’actuació, el principal dels quals és el de la xarxa de distribució d’aigua potable.

Pla integral del municipi

El regidor de Serveis, Joan Parcerisa, recorda que les intervencions en l’enllumenat públic solsoní continuaran amb treballs de millora de l’eficiència energètica amb tecnologia LED per valor de 200.000 euros. En aquests moments s’està acabant de redactar el projecte d’elaboració d’un pla integral per modernitzar tot l’enllumenat del municipi “amb una substitució gradual i planificada dels punts de llum”, afirma Parcerisa. Aquest projecte es va adjudicar a Societat d’Enginyeria Castella Grané amb un pressupost de 5.747 euros.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat