Amenacen els Mossos amb una defensa i un fusell de pesca a Terrades quan els troben marihuana valorada en 400.000 euros

Els Mossos han desmantellat una plantació de marihuana a la llera d'un torrent de Terrades (Alt Empordà) on creixia droga valorada en 400.000 euros. En total, al paratge hi havia unes 160 plantes. Els Mossos d'Esquadra van descobrir-la el 13 de setembre, i en poques hores van muntar un operatiu per desmantellar-la.

El dispositiu es va fer l'endemà a primera hora del matí i hi van prendre part agents d'investigació i de seguretat ciutadana. Quan la policia va arribar al lloc, va sorprendre dos homes que s'encarregaven de fer créixer la marihuana. Un d'ells va fugir pel bosc mentre esgrimia un fusell de pesca, però els mossos van poder detenir el segon responsable de la plantació.

És un home de 43 anys, que durant la detenció va amenaçar la policia amb una defensa extensible. Els mossos l'acusen d'un delicte contra la salut pública, d'un altre d'atemptat contra agents de l'autoritat i d'un tercer de trencament de condemna (perquè té vigent una ordre judicial que li prohibeix portar armes).

La plantació que creixia amagada en aquest paratge de Terrades estava dividida en dos nivells. En total, hi havia 160 plantes que ja tenien cabdells de marihuana. El valor de la droga comissada al mercat negre puja fins a 419.877 euros. La investigació continua oberta i la policia no descarta més detencions.


En una bossa al portaequipatge

Aquesta no és l'única detenció per drogues que els mossos han fet aquests darrers dies a l'Alt Empordà. El 15 de setembre, pels voltants de dos quarts de dotze de la nit, els agents de la comissaria de Figueres van detenir un jove que portava gairebé 11 quilos de marihuana al cotxe. Va passar durant un control que els Mossos d'Esquadra havien muntat al quilòmetre 35,5 de l'N-260 (en sentit Figueres).

La patrulla va aturar un cotxe amb un únic ocupant, un jove de 26 anys. Durant el registre del vehicle, els agents van trobar-li una bossa d'escombraries al portaequipatge que contenia bosses de plàstic transparents plenes de cabdells de marihuana. En total, hi havia 10,8 quilos de droga, amb un valor al mercat negre de 20.988,72 euros. Els agents van detenir el jove, que no té antecedents, per un delicte contra la salut pública.

Membres de:

Grup El Cargol