Detenen un home a Figueres per robar gasoil i saltar-se quatre ordres judicials per aproximar-se a la mateixa empresa

Detenen un home a Figueres per robar gasoil i saltar-se quatre ordres judicials per aproximar-se a la mateixa empresa
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres han detingut a la ciutat a un home, de 39 anys, com a presumpte autor de quatre delictes de trencament de condemna i un delicte de robatori amb força a l'interior d'una empresa. Els fets van passar el 21 de març i l'home, que acumulava 15 antecedents en menys de tres mesos, ha ingressat a la presó.

Durant la mateixa nit, les patrulles d'aquesta comissaria van detenir dos homes més, de 38 i 40 anys, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a l'interior de dos establiments de Vilafant (Alt Empordà) i quatre robatoris amb força a comerços de Figueres i Cabanes (Alt Empordà). Els detinguts, a qui també els consten antecedents, han quedat en llibertat amb càrrecs.

A les onze de la nit del 21 de març, treballadors d'una empresa càrnia del carrer Portugal de Figueres van alertar que tenien un home retingut que els volia robar gasoil dels camions estacionats. Quan els Mossos van arribar al lloc de l'incident, les persones que havien denunciat els fets els van explicar que el lladre havia saltat la tanca perimetral d'uns dos metres d'alçada i s'havia dirigit fins a un camió aparcat a l'exterior, per forçar el dipòsit i sostreure'n el gasoil. En ser sorprès per un treballador, el lladre el va agredir amb un cop de puny per intentar fugir, però va ser retingut per més empleats fins a l'arribada dels policies.

L'home, de 39 anys, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a interior de l'empresa i per quatre delictes de trencament de condemna. Concretament, aquests delictes s'havien produït per haver-se apropat a menys de 50 i 100 metres de la mateixa empresa i per saltar-se la prohibició d'apropament al polígon Recinte Firal. Les ordres judicials havien estat emeses per un jutjat de Figueres, després de les reiterades detencions per part dels Mossos en poc temps per sostreure gasoil.

Durant l'escorcoll, se li va intervenir una llanterna, unes mànegues de color verd i dues garrafes de plàstic de cinc i vuit litres. El detingut, que té més de 20 antecedents per fets similars, i que n'acumula 15 en menys de tres mesos, ja ha ingressat a presó.

Dos detinguts més per forçar dues empreses de Vilafant i quatre establiments de Figueres i Cabanes

La matinada del 21 de març, després que saltés l'alarma d'una empresa de maquinària de Vilafant, les patrulles de la comissaria de Mossos de Figueres s'hi van adreçar perquè l'avís situava una persona dins l'establiment. Els agents van comprovar que havien forçat la porta d'accés al taller i de la botiga, i que s'havien endut uns 400 euros en bitllets fraccionats i monedes. Gràcies a la descripció d'un testimoni, diverses dotacions van començar la recerca d'un vehicle amb el qual presumptament haurien marxat els autors.

Els agents van veure un cotxe amb dues persones al carrer Antoni Xirau de la localitat, que en veure els policies van iniciar una fugida a peu camp a través saltant una barana fins a una riera. En un dels laterals del camp, els Mossos van localitzar un home ocultat i estirat a terra, mentre que un segon estava amagat entre uns cactus i un mur. Ambdós van quedar detinguts. Entre tots dos portaven uns 90 euros en bitllets fraccionats. A l'interior del vehicle, s'hi van localitzar diverses eines, un lot, gorres i guants. La mateixa nit havien entrat a robar en un comerç de Vilafant, d'on van sostreure un portàtil i quatre agendes electròniques després de forçar la persiana.

La indagació per part de la Unitat d'Investigació de Figueres atribueix als arrestats quatre robatoris més a tres establiments de Figueres i un de Cabanes, comesos des de mitjans de febrer fins ara. Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar aquest dijous 23 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat