El Club Nàutic de l'Escala fa un simulacre d'incendi d'un vaixell esportiu

El Club Nàutic de l'Escala fa un simulacre d'incendi d'un vaixell esportiu
El Club Nàutic de l'Escala (Alt Empordà) ha simulat l'incendi d'un vaixell esportiu aquest dilluns al matí. El simulacre s'ha fet en una embarcació amarrada al port en què representava que hi havia tres persones ferides i es produïa un vessament de carburant.

Amb aquest simulacre s'ha activat el pla d'autoprotecció que s'ha d'actualitzar a la tardor i el Pla Interior Marítim del port de l'Escala. També ha servit per avaluar el grau de coordinació entre serveis d'emergències. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers i tres ambulàncies del SEM.

El simulacre ha arrencat després que un mariner donés l'alerta d'incendi en una embarcació a través del telèfon 112. Després de confirmar l'emergència, el port ha enviat la resta d'avisos pertinents al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil i a la Guàrdia Civil. A mb l'avís d'emergència, el guardamolls ha esperat l'arribada dels cossos d'emergència a l'entrada del port per indicar-los el punt de l'incidendi.

Mentrestant, s'ha desallotjat el pantalà afectat per l'incendi amb l'objectiu d'aïllar l'embarcació incendiada i el guardamolls ha tirat les barreres anticontaminació per evitar que el vessament de carburant anés mar endins.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat