Els ecologistes reprenen la neteja de platges a Llançà després de l'estiu i criden els joves a participar-hi

Els ecologistes reprenen la neteja de platges a Llançà després de l'estiu i criden els joves a participar-hi
L'entitat ecologista Platges Netes, amb la col·laboració de Saltalmar, ha organitzat aquest dissabte al matí la primera recollida de deixalles i neteja del fons marí a Llançà després de l'estiu, quan atura l'activitat.

Com és habitual, d'ara fins al mes de juny se'n farà una cada mes i les associacions animen a més voluntaris a participar-hi. "Avui han vingut unes cinquanta persones, però falta gent jove", ha explicat el coordinador de Platges Netes, Jesús Blanco, que fa una crida a aquest col·lectiu perquè "s'impliquin en el medi ambient". Els voluntaris s'han dividit a la platja del Cau del Llop, on s'ha fet aquesta primera actuació, entre els que netejaven la sorra i un grup de submarinistes que ha retirat brossa del mar.

Una cinquantena de voluntaris i voluntàries, conscienciats amb el medi ambient i la importància de mantenir lliures de deixalles els espais naturals, han participat aquest dissabte al matí en la primera recollida que ha organitzat l'associació Platges Netes a Llançà després de l'estiu.

L'actuació ha començat a les deu del matí a la platja del Cau del Llop, on els voluntaris que netejaven la sorra i els entorns s'han passat dues hores extraient tota mena de deixalles com cigarretes, tovalloletes o bastonets de les orelles. Ho fan amb uns sacs on dipositen el que van retirant de la platja, guants i pinces per no tocar res.

Neteja del fons marí

Dins l'aigua, un equip d'una quinzena de submarinistes de l'entitat Saltalmat ha estat netejant en paral·lel i durant la mateixa estona el fons marí. Aquest equip ha comptat amb el suport de caiacs que transportaven les deixalles fins a la costa. A més, ha marcat alguns elements de gran envergadura com una dutxa que s'ha detectat perquè es puguin extreure més endavant amb l'ajuda de barques.

A les dotze del migdia, els participants han separat les deixalles per poder-les reciclar. En total, segons dades de l'organització, s'han recollit 19 quilograms de plàstics, 12 de vidre, 2 de paper, 25 de ferro i metalls i 24 quilos de diversos residus sense classificar. També s'han retirat unes 400 cigarretes.

Des de Platges Netes es demana a la gent que "respecti el medi ambient" perquè deixi de ser necessari que els voluntaris facin aquestes neteges. "Som aquí per treure allò que la gent abandona a la platja i les deixalles que les rieres arrosseguen fins al mar", ha explicat Blanco.

Una neteja al mes

L'activitat es repetirà un cop al mes en diferents platges de Llançà, on s'espera l'assistència de més joves. "Falta que la gent més jove tingui iniciativa i participi", ha demanat Blanco. Aquesta és una iniciativa que s'emmarca dins la xarxa de Vigilants Marins que promouen la neteja de platges a escala internacional.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat