Featured

Terra de Trobadors tanca aquest diumenge amb "èxit de públic" i més de 200 activitats programades

Terra de Trobadors tanca aquest diumenge amb "èxit de públic" i més de 200 activitats programades
Terra de Trobadors tanca una nova edició amb "èxit de públic". Milers de persones s'han acostat a Castelló d'Empúries a una de les festes medievals més importants de Catalunya.

A més, des de l'organització destaquen que la proposta d'activitats ha atret encara més públic. I és que aquesta edició ha comptat amb companyies professionals que han incrementat l'atractiu d'aquest festival. A banda, una de les activitats que ha tornat a concentrar una gran part dels assistents ha estat el mercat medieval que és un dels reclams de Terra de Trobadors. A més, també ha destacat -com és habitual cada any- el sopar medieval que es fa pels carrers de Castelló d'Empúries i el torneig medieval.

Cal tenir en compte que un dels principals atractius d'aquest any ha estat l'increment d'activitats relacionades amb la temàtica escollida i que buscava divulgar l'aspecte històric triat en aquesta edició. En aquest sentit, dissabte es van fer dues visites guiades a càrrec de l'historiador Elvis Mallorquí per conèixer la història de la fortificació. També es va estrenar una nova instal·lació  escenogràfica que pretenia transportar el públic a un entorn d'arquitectura militar medieval.

Cal ressaltar també la inauguració d'una nova zona d'oficis al carrer Peixateries Velles, que formava part del perímetre del Castell Comtal on el visitant hi pot trobar un campament d'oficis de paraires, teixidors, filadores.

El festival Terra de Trobadors s'ha celebrat del 8 al 10 de setembre, i ha augmentat aquest any el nombre de produccions pròpies, a més de renovar part dels espectacles al carrer. La 31ena edició del certamen ha ofert en total més de 200 activitats, que han girat entorn de l'enderroc del castell comtal. Amb l'objectiu de divulgar aquest esdeveniment històric que data del 1332, s'han incrementat les produccions i coproduccions per generar propostes "úniques i originals".

A partir d’aquesta edició la temàtica de cada any de Terra de Trobadors es basarà en els resultats d’un estudi sobre un aspecte desconegut o poc estudiat de la història medieval de Castelló d’Empúries. Amb aquesta iniciativa, el festival vol reforçar "el rigor històric que sempre ha caracteritzat l’esdeveniment" i alhora impulsar la recerca i la difusió d’aspectes relacionats amb l’època medieval del municipi. En aquesta línia, a partir de l’any 2025 es crearà una beca per finançar aquestes investigacions.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat