Featured

Olot prohibeix els patinets elèctrics pel centre de la ciutat després dels 23 accidents del darrer any i mig

Olot prohibeix els patinets elèctrics pel centre de la ciutat després dels 23 accidents
L'Ajuntament d'Olot ha prohibit els patinets elèctrics pel centre de la ciutat. Ho ha aprovat el ple celebrat aquest dijous, a través d'una modificació de l'ordenança de mobilitat de la ciutat. Tot plegat després que en el darrer any i mig -des de gener del 2022- la Policia Local denunciés 220 persones per anar amb el patinet i es produïssin fins a 23 accidents.

A més, la meitat dels sinistres han estat provocats per un atropellament a un vianant i quatre persones han resultat ferides de caràcter greu, mentre que la resta han quedat o bé ferides lleu o bé il·leses. Pel que fa a les infraccions, de les 220 denúncies que ha interposat la Policia Local, la gran majoria (153) han estat per no portar casc.

En 26 més els agents han multat per anar més d'una persona al patinet, catorze per circular per la vorera, onze més per saltar-se un semàfor, vuit més per fer servir el mòbil mentre conduïen, set més per anar més ràpid del permès i una per circular begut. D'aquesta manera, Olot atorga la consideració de vehicle als patinets i a les bicicletes i, com a tal, hauran de complir amb les indicacions fixades amb l'ordenança pel que fa a direccions i horaris de pas pel Nucli Antic.

La modificació del text municipal de circulació s'ha aprovat de forma inicial amb el vot contrari de la CUP, PSC i Activem i a favor de la resta de formacions amb el compromís de treballar de forma conjunta per aplegar totes les sensibilitats i aportacions.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat