El cartell de Fires de Sant Narcís relliga llegenda i música: mosques toquen instruments i ballen amb tons de tardor

Quan l'estiu enfila el final, arriben les Fires de Sant Narcís a Girona. L'Ajuntament ha presentat aquest dijous el cartell, que relliga llegenda i música.

Les Fires de Sant Narcís seran del 27 d'octubre al 5 de novembre i, aquest dijous, l'alcalde, el tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, i l'autora del cartell, Núria Nogué, han desvetllat la primera de les incògnites: la il·lustració que durant setmanes es podrà veure arreu de la ciutat animant a participar en algun dels actes de celebració.

Nogué ha explicat que el disseny és la seva "passió" i, per això, es va decidir a buscar concursos per presentar-hi propostes. Així, va trobar el del cartell de fires de Girona. El primer concurs on s'ha presentat, i el jurat ha considerat que era la millor imatge per representar la ciutat i l'ambient festiu de fires.

Núria Nogué és veïna d'Albagés, a les Garrigues, i té 27 anys. Tot i que havia visitat abans Girona, no té cap vinculació amb la ciutat. Per això, ha concretat que va començar el procés creatiu buscant informació: "No sent d'aquí, no volia ficar la pota". Aleshores va topar amb la llegenda de les mosques de Sant Narcís, amb les que el patró de la ciutat hauria fet retrocedir les tropes franceses el segle XIII.

"Em va semblar molt original i que dona molt joc. De seguida em va venir la idea i em va fer molta il·lusió començar a treballar amb això", ha explicat. El concepte darrere el cartell consistia en "ajuntar" el concepte de la llegenda amb el de festa. Unes festes que, afegeix, sempre van lligades al so de la música: "La majoria de les activitats tenen música de fons".

A l'autora li va semblar "divertit" poder "humanitzar" les mosques fent-les tocar instruments i "convidant la gent a ballar i a passar-s'ho bé". La paleta de colors tampoc és casual. Nogué ha explicat que s'ha decantat per uns tons que evoquen la tardor però, alhora, són vius i alegres.

Salellas ha destacat que li agrada molt el concepte que hi ha darrere el castell i que anima "tots els gironins a sumar-se a la celebració" amb alegria i igualtat. A més, ha concretat que l'equip de govern està dedicant molt esforços a comptar amb una programació amb més actes i més activitats per animar la ciutadania.

El tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha ressaltat que la presentació del cartell vol dir que comença "el compte enrere" per a unes fires "molt desitjades" i que la ciutat viu "molt intensament". Ayats també ha exposat que s'han esmerçat en comptar amb una programació "per a tothom i que arribi a tots els racons de la ciutat". "L'imaginari festiu quedar reflectit en el cartell, que com va dir el jurat crida a l'alegria i a la felicitat", ha conclòs el tinent d'alcalde.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat