Detenen un home a Banyoles per fer catorze trucades falses d'amenaça de bomba al llarg de dos anys

Detenen un home a Banyoles per fer catorze trucades falses d'amenaça de bomba al llarg de dos anys
La Policia Nacional ha detingut un home a Banyoles per fer catorze trucades falses d'amenaça de bomba entre els anys 2020 i 2022. Segons informen en un comunicat, per evitar que l'atrapessin, trucava des de diferents localitats de l'estat espanyol, o fins i tot des de de l'estranger, i utilitzava diferents telèfons.

L'han arrestat com a autor d'un delicte de desordres públics. Segons la investigació, les trucades alertant de la col·locació d'artefactes explosius arribaven tant a ciutadans com a entitats públiques i privades ubicades a diversos municipis. Amb els avisos, provocava que s'activessin els serveis d'emergències i les unitats policials de les ciutats.

Una trucada que li atribueix la investigació va ser a principis d'octubre. L'home va informar falsament que "esclataria una bomba als Jutjats de Santiago de Compostela", a Galícia. L'alerta va obligar a desallotjar preventivament les seus judicials ubicades al polígon de Fontiñas i també l'Edifici Centre d'Innovació Cultural (CINC) de la Ciutat de la Cultura de Galícia, que era seu temporal del judici per l'accident ferroviari del tren Alvia.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat