Mor un home a Arbúcies després de rebre el tret d'un caçador que intentava abatre un senglar

Mor un home a Arbúcies després de rebre el tret d'un caçador que intentava abatre un senglar
Un home ha mort aquest diumenge al matí a la zona de Can Riera de la Pineda a Arbúcies, després de rebre un tret quan es trobava a la muntanya.

Els fets han passat als volts de les nou, quan un caçador ha disparat contra un senglar que hauria fugit i la bala ha impactat accidentalment sobre l'home. "Els caçadors estaven perfectament posats i la senyalització era total", explica l'alcalde Pere Garriga, que afegeix que la víctima "no duia cap element reflectant i no havia de ser a la zona". L'home que ha mort vivia en una casa de pagès de la zona anomenada Can Pascol, que no es troba lluny del punt de l'accident.

L'Ajuntament d'Arbúcies ha lamentat els fets que han passat aquest diumenge al matí a la població a prop d'una carretera propera a dues masies del municipi: Can Blanc i Can Pascol, on vivia la persona que ha mort després de rebre el tret d'un caçador "accidentalment".

L'home, segons explica Garriga, es trobava en un reg que queda enfonsat a pocs metres de la carretera. Aquest rierol està ubicat entre la posició per on ha passat el senglar i la zona on s'havien col·locat els caçadors. En veure passar un exemplar, un caçador ha disparat "des d'uns 50 metres de distància" cap a la posició del senglar i la persona es trobava en el reg entremig ha rebut l'impacte del projectil.  

Segons ha explicat el batlle, la gran presència de vegetació que hi ha a la zona "dificulta veure què hi ha darrere" i ha impedit a la colla de caçadors detectar la presència d'aquest individu.

Els caçadors van sol·licitar permís per fer la batuda divendres i l'havien obtingut per caçar a la zona tot el cap de setmana. En el moment de l'accident, "estaven ubicats on toca i dins d'una zona perfectament senyalitzada".

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) han detingut l'home que ha disparat el tret, de 53 anys, com a presumpte autor d'un homicidi imprudent.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat