La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès arrenca amb gran afluència de visitants

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès arrenca amb gran afluència de visitants
Aquest dissabte ha arrencat a Vilafranca del Penedès una nova edició, la 358, de la Fira del Gall amb gran afluència de visitants. Deixades enrere les restriccions de la covid-19, la tornada a la “normalitat” ha vingut acompanyada d’un recinte firal més gran i novetats com l’espai de tastos gastronòmics.

Amb tot, una edició més el gran reclam de la fira serà la mostra de gallines penedesenques i el mercat d’aviram, que per segon any s’ha ubicat al pavelló municipal. Durant el cap de setmana a més, els prop de 40.000 visitants que s’esperen, podran gaudir de la millor gastronomia. “Hem arrencat a molt bon ritme. Es nota que la gent té ganes de fira”, ha celebrat Dolors Rius, regidora de Turisme a l’Ajuntament de Vilafranca.

Tot i l’amenaça de pluja, l’afluència de visitants ha estat alta des de bon matí. El punt més concorregut durant les primeres hores ha estat la carpa gastronòmica on sis restaurants locals ofereixen les seves elaboracions amb gall del Penedès. També s’han format cues a la zona on els visitants poden endur-se a casa plats cuinats en carmanyoles, una de les novetats d’aquesta edició.

En declaracions de l’ACN, un dels restauradors participants, l’Oriol Llavina, del restaurant Cigró d’Or, explica que el gall del Penedès és un producte “excepcional” que té en la fira el “millor aparador”, però que és responsabilitat dels restauradors que vagi més enllà d’un producte típic de Nadal. “Aquí a la fira podem donar a conèixer el producte, però si després no l’oferim a la carta dels nostres locals no el popularitzarem”, ha afegit.

A mig matí, l’atenció s’ha traslladat a la mostra de gallines penedesenques i al plat fort del certamen, el mercat d’aviram. El criador i president de l’IGP Gall del Penedès, Enric Ferré, ha celebrat que, a diferència d’altres anys, el volum de compradors ha estat important des de primera hora i que molts visitants anaven amb una idea molt clara del que es volien endur.

Alguns criadors consultats han reconegut que estaven venent més del que havien previst. I és que l’increment de preus dels galls per culpa de la pujada del cost del gra els havia fet témer que les vendes poguessin caure. Els criadors preveuen vendre uns 1.200 exemplars durant la fira.

Un dels compradors, el Jordi Mir, dels Hostalets de Balenyà, explicava que enguany, després de 15 anys, ha tornat a la Fira del Gall de Vilafranca recuperant una tradició de la seva infància. “Els últims anys havíem anat a Ceret a comprar ànecs, però amb la crisi de la grip aviària no s’ha pogut fer i hem tornat a Vilafranca”, ha afegit.

Mir, com molts altres compradors, ha fet ús del servei d’escorxador que ofereix la fira, una de les poques que el presta. Després d’escollir l’animal i fer-se una fotografia com marca la tradició, l’ha dut a la zona d’escorxador on el passarà a recollir abans de marxar de la fira.

La regidora de Turisme a l‘Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Dolors Rius, ha destacat que amb l’ampliació del recinte que acull la fira es podran rebre amb “més comoditat” els 40.000 visitants que s’esperen. En aquest sentit, ha dit estar “convençuda” que aquesta edició de la tornada a la normalitat “serà un èxit” i que les novetats introduïdes, com ara la zona de tastos, agradaran als visitants.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat