Mohamed El Ghazouany i Núria Gil van polvoritzar ahir el rècord de la 10K de Vilafranca

La 12a edició de la 10k de Vilafranca 2023 passarà a ser una de les millors edicions per què es van polvoritzar tots els records de la prova, tant en masculí com en femení. L’organització, l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès van apostar per fer uns canvis en el recorregut per fer-la més ràpida i així va ser.

La sortida es va donar a les 11h d'un matí fred, amb 6 graus, fet que feia que els atletes havien d'escalfar molt bé per estar al màxim els primers segons. A la línia de sortida, els Castellers de Vilafranca van aixecar un pilar i va arrencar la cursa.

De bon començament, el cap de la cursa imposava un ritme molt fort i passaven pel km 5 a ritme de rècord amb 14:49 un grup de tres atletes: Mohamed El Ghazouany, el vilafranquí Ibrahim Chakir (guanyador l'any 2019) i Dmitrijs Serjogins. Finalment, Mohamed El Ghazouany va imposar un fort ritme que li va costar seguir als seus immediats perseguidors, arribant a meta en solitari amb un nou record de la prova 29:18, rebaixant en 8 segons l’anterior, que es va fer l'any 2020. El Ghazouany va córrer amb un ritme de 2'55 el km, de mitjana. En acabar la prova, el guanyador va dir que "el circuit ha sigut molt ràpid tot i tenir diversos girs, llàstima del fred, molta animació, gràcies a Vilafranca pel suport, m’ha encantat i ha estat impressionat batre el rècord de la prova”.

A 6 segons arribava Ibrahim Chakir, 29:24 marca més ràpida que l’anterior record. En tercer lloc, entrava l’atleta de Lituània Dmitrijs Serjogins amb 29:55. Quart lloc va ser Soufiane Abrouk amb 30:35 i el cinquè lloc el Jaume Leiva amb 31:45.

En dones, des d'un bon començament l’atleta de Reus, Núria Gil, va imposar un ritme brutal i passava en solitari pel km 5 amb 16’42 a ritme de marca. Va seguir aguantant els següents quilòmetres i va fer la segona part en 16’58, finalitzant amb un impressionant rècord de la prova en aconseguir 33:40, corrent a 3’21 el km. Va rebaixar en 32 segons l’anterior rècord, de l'any 2019. Gil, en finalitzar, va declarar que “estic molt contenta perquè he baixat de 34’ que ho tenia de fa molts anys i avui he batut la meva marca personal, a més aconseguint rècord, soc de muntanya, però de tant en tant faig alguna cursa d’asfalt, felicito l’organització per la cursa que fan, és una passada”.

En segon lloc, entrava la guanyadora de l’any passat, l’atleta de Sant Pere de Ribes, Gisela Carrión, amb 35:26; en tercer lloc, la Rebeca Suárez amb 35:55, el quart lloc la vilafranquina Sara Loehr amb 36:38 i cinquena la María Lázaro amb 38:01.

Abans de 10k va tenir lloc la Mini 10k solidària, que tornava després de la pandèmia. Van participar més de 800 atletes de totes les edats, tot el que es va recaptar anava destinat a Special Olympics Catalunya.