L'amenaça de pluja i els intents desmuntats aigualeixen la diada castellera de la festa major de l'Arboç

L'amenaça de pluja i els intents desmuntats aigualeixen la diada castellera de la festa major de l'Arboç
La pluja, les alternatives fallides per evitar-la i un bon grapat d'intents desmuntats per part de les colles han acabat aigualint la diada castellera de la festa major de l'Arboç.

No ha estat un dia de lluïment per a les colles potents, els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls, a l'espera de la diada de Sant Fèlix. Especialment discreta ha estat l'actuació dels Verds, que malgrat carregar un gamma extra -4d9fa-, ha necessitat tres intents -després de dos desmuntats- per descarregar el 4d9f. La Vella de Valls, més conservadora que dissabte al Catllar, ha obert descarregant aquesta estructura. La Colla Jove de Tarragona ha descarregat el 3d9f. La pluja ha acabat forçant la suspensió just abans dels pilars.

: A mig matí, i davant la més que previsible possibilitat que la pluja acabés impedint la diada al carrer Major, el govern municipal de l'Arboç ha acordat amb les colles traslladar l'actuació a l'interior de l'església de Sant Julià. L'aglomeració de castellers i espectadors a l'interior del temple -que s'ha buidat de seients per a l'ocasió- ha generat alguns moments caòtics i de tensió, amb apagada de llums inclosa. Després de revaluar la situació per raons de seguretat i davant la momentània absència de pluja, s'ha decidit treure la diada fora.

A diferència de la jornada de dissabte al Catllar (Tarragonès), truncada per la pluja però durant la qual les tres principals colles del cartell que repetien aquest diumenge van descarregar un gamma extra -el 4d9fa de la Vella- i diversos castells de 9, la de l'Arboç ha acabat resultat força més discreta, potser esperant el duel de dimecres a Vilafranca.

La Vella de Valls ha estat, a la plaça, la més regular de totes. Ha sortit descarregant el 4de9f i, a la segona ronda, ha fet el mateix amb el 3d9f. Els de la camisa rosada no han patit en excés per defensar aquestes construccions. A la tercera ronda, però, han desmuntat l'intent de 5d8, que han acabat compensant amb la quarta descarregant el 5d8a.

Per contra, els Castellers de Vilafranca no han tingut el seu dia a l'Arboç. Després d'obrir plaça descarregant sense problemes un 3d9f, els verds han volgut emular la construcció assolida pels seus rivals vallencs al Catllar, el 4d9fa, que finalment només han carregat. El castell ha acabat fent llenya quan ja es desmuntava l'agulla. Per contra, han necessitats fins a tres intents, després de dos desmuntats, per descarregar el 4d9f, ja sota la pluja en la ronda definitiva.

Per la seva banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha sortit, com havien fet també els verds, descarregant el 3d9f. Després d'un intent desmuntat a la segona ronda, han aconseguit descarregar, defensant-lo molt, un 2d8f a la tercera. A la quarta i última ronda han tancat l'actuació amb un 5d8.

La colla local, els Minyons de l'Arboç, ha descarregat el 4d6a a la segona ronda i un 3d6a després d'un intent desmuntat de 3d7 i dos més, també desmuntats de 5d6a.

Finalment, i amb la pluja fent acte de presència de forma progressiva durant les últimes rondes de recuperació, l'organització ha decidit suspendre la jornada just abans que s'aixequessin els pilars.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat