Detenen una dona per diversos robatoris en domicilis de persones grans al Baix Penedès i Garraf

Detenen una dona per diversos robatoris en domicilis de persones grans al Baix Penedès i Garraf
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cunit van detenir el passat 1 de novembre una dona de 40 anys especialitzada en furts a gent gran, especialment al Baix Penedès i al Garraf.

L'arrestada té una quarantena d'antecedents policials, un centenar de requeriments i tenia tres ordres de detenció i una ordre d'ingrés a presó vigents. En aquesta ocasió, se li atribueixen vuit furts a l'interior de domicili, un robatori violent, dos robatoris amb força i dos delictes d'estafa a víctimes d'avançada edat a Cunit, Segur de Calafell, El Vendrell i al Garraf.

La dona buscava víctimes d'edat avançada, amb problemes de mobilitat i cognitius per guanyar-se la seva confiança. Quan les havia seleccionat, les seguia fins a casa per recopilar informació sobre elles, com per exemple esbrinar el seu nom a través de la bústia, per establir una mínima relació. Gràcies a això, les abordava a casa seva i, amb l'excusa que estava embarassada, els demanava poder entrar a prendre un got d'aigua o utilitzar el servei.

Quan ja era dins, aprofitant-se de les limitacions de les víctimes, els furtava diners en efectiu i joies, principalment. En un cas va sostreure joies valorades en més de 12.000 euros. En una altra ocasió, a Calafell, va quedar enregistrada a l'interior de l'habitació de la víctima furtant-li el mòbil i les joies davant seu sense que aquesta pogués fer res per evitar-ho perquè no es podia aixecar del llit per problemes de mobilitat. Fins i tot, en alguns casos, havia arribat a agredir les víctimes quan l'increpaven.

La detenció es va produir gràcies a que la Policia Local de Cunit es va assabentar que s'acabaven de produir dos furts a la localitat i es van coordinar amb els Mossos per enxampar-la poc després.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat