Investiguen vessaments de granulat de cautxú a la platja de Cubelles

L’ACA i l’Ajuntament de Cubelles (Garraf) han obert una investigació en relació a uns vessaments de granulat de cautxú ocorreguts els darrers deu dies a la platja de la Mota de Sant Pere.

La substància s’ha barrejat amb la sorra i una part ha arribat al mar. Fonts de l’ACA confirmen que el granulat de cautxú prové de sacs d’aquesta substància que fa anys que estan emmagatzemats a l’exterior del camp de futbol municipal, ubicat a 800 metres de distància de la platja. El granulat hauria arribat a la platja a través d’una canonada coincidint amb els darrers episodis de pluges. Un veí va donar l’avís tant a l’ACA com al consistori, i ha denunciat els fets a la Guàrdia Civil per demanar l’actuació del SEPRONA (Servei de Protecció a la Natura).

L’avís es va produir el 16 d’octubre, quan hi va haver un vessament de gran quantitat de granulat escampat per la platja. Arran d’aquell avís, l’ACA ha iniciat un requeriment formal a l’Ajuntament de Cubelles per aturar l’arribada del granulat de cautxú a la platja. Aquest darrer cap de setmana es van repetir els fets, si bé fonts de l’ACA apunten a l’ACN que no tenen constància d’aquest nou vessament.

L’Ajuntament declina oferir informació sobre els fets a l’espera d’enllestir un informe des de la Regidoria de Medi Ambient. El consistori garanteix que han retirat la substància quan han tingut constància de l’abocament del cautxú.

La persona denunciant assegura que fa més de sis anys que a la platja de la Mota de Cubelles hi ha restes de microgranulat de cautxú procedent del camp de futbol, i adverteix que la normativa espanyola en prohibeix l’ús a instal·lacions esportives si no se’n pot garantir el control i evitar-ne fugues.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat