Mollerussa avança la prevenció de la plaga d'estornells i activa ja un nou sistema sonor dissuasiu

Mollerussa avança la prevenció de la plaga d'estornells i activa ja un nou sistema sonor dissuasiu
L'Ajuntament de Mollerussa posarà en funcionament aquest dijous un nou sistema per intentar dissuadir la presència massiva d'estornells dels seus dormitoris en zones com són l'avinguda del Canal i també el camí de Belianes, on les defecacions d'aquestes aus malmeten el paviment i el mobiliari urbà.

El consistori avança això l'activació dels sistemes de prevenció de la plaga d'aquests ocells per minimitzar els problemes de salubritat que van ocasionar en el darrer any i també motivar les queixes de la ciutadania. L'Ajuntament ha adjudicat el servei i instal·lació de 18 altaveus a l'empresa Aus Control per un preu anual de 4.658 euros (IVA inclòs).

Aquesta empresa, amb l'ajuda d'operaris de la brigada municipal, ja ha instal·lat aquest dijous els dos aparells sonors dissuasius i els 18 altaveus que componen el sistema i que seran programats per emetre, quan comença a fosquejar, una simulació dels crits de les rapinyaires per espantar aquestes aus i evitar que s'ajoquin als arbres.

Cal recordar que al 2017 aquesta mateixa empresa va iniciar aquest servei com una prova pilot de la qual ja es tenia experiència en altres localitats catalanes i ara el reprèn, després que els darrers quatre anys l'hagi dut a terme una altra firma.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat