Cervera escalfa motors per a l'Aquelarre amb la preparació de la cercavila infantil de l'Aquelarret

Compte enrere a Cervera per la 45a edició de l'Aquelarre, que aquest cap de setmana portarà de nou el foc, les bruixes i l'esoterisme als carrers de la ciutat. Aquests dies s'enllesteixen els darrers preparatius als carrers i els participants més joves participen en els tallers de l'Aquelarret, la versió infantil de la festa, on elaboren disfresses, cuques i gegantons, i practiquen percussió i a caminar amb xanques.

Un centenar de nens i joves d'entre 4 i 14 anys participen en aquests tallers que des de dilluns i fins divendres tenen lloc a l'escola Mossèn Josep Arques. L'Aquelarret forma part del programa oficial de l'Aquelarre des del 1998 amb l'objectiu que els infants s'endinsin en la festa per excel·lència de la capital segarrenca.

L'Aquelarret va néixer amb l'objectiu d'ampliar la festa al públic perquè els més petits també la poguessin gaudir-la i, a la vegada, per crear "un planter" que estimi l'Aquelarre, ha explicat la seva coordinadora, Anna Llort.

De moment, la continuïtat de la festa sembla assegurada i alguns dels participants més petits, com la Núria i el Jan, ja volen que sigui dissabte per gaudir dels diables perquè els hi "encanten". També ho esperen la Mariona i el Blai, que aquests dies practiquen per tornar a sortir amb xanques a la cercavila, mentre que l'Eric, un dels seus companys, admet que està una mica "nerviós" ja que serà el seu primer Aquelarret.

La cercavila infantil i juvenil sortirà dissabte a les 6 de la tarda de la plaça Universitat i transcorrerà per diversos carrers fins arribar a la plaça Magdalena de Montclar, on hi haurà la rebuda a càrrec de l'Astarot Júnior i la diablessa Súcube, que donaran pas a l'aparició del Cabronet, el protagonista de l'Aquelarret.

Hi participaran la colla infantil del Ball de Diables Carranquers, la Tarasca de Cervera, el grup jove Bombollers, els Gegantons fantasmes, acompanyats pels nens i nenes que han participat en els tallers i per les colles de foc convidades del Ball de diables infantil de la Ràpita del Penedès i Ferafoc Petit de Sant Quintí de Mediona.

Acabada la versió infantil, l'Aquelarre continuarà a la nit amb el seu plat fort, l'espectacle central que culminarà amb l'aparició i escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral. Com ja va passar l'any passat, es cremaran uns 350 quilos de material pirotècnic, menys que en edicions anteriors per l'augment de preus.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat