Featured

Cervera invoca el Mascle Cabró en un escenari infernal i diabòlic durant l'acte central de la 45a edició de l'Aquelarre

Cervera invoca el Mascle Cabró en un escenari infernal i diabòlic durant l'acte central de la 45a edició de l'Aquelarre
El foc, les exhibicions aèries i les estructures mòbils que han invocat l'infern del clàssic literari 'La Divina Comèdia' han estat els protagonistes de l'acte central de la 45a edició de l'Aquelarre de Cervera aquest dissabte.

Malgrat algunes gotes de pluja i les obres de millora que s'estan executant als principals escenaris de la festa, el públic s'ha endinsat en un viatge diabòlic amb figures malèfiques que ha culminat amb l'aparició del Mascle Cabró i la seva gran escorreguda. Durant la nit, s'han cremat uns 350 quilos de material pirotècnic. Per la seva banda, la Paeria de Cervera calcula que unes 30.000 persones passaran per la capital de la Segarra fins diumenge si la pluja dona una treva.

L'Encesa a la Universitat ha donat el tret de sortida a la gran nit de l'Aquelarre que, malgrat algunes gotes de pluja, ha seguit amb la cercavila fins a Cal Racó, el Ball de la Polla, la invocació i aparició del Mascle Cabró, la seva esperada gran escorreguda i el Foqueral.

Tot plegat en un escenari al nucli antic de la capital de la Segarra on s'ha representat l'inframón del primer volum del clàssic de Dante Alighieri. "És una proposta que ha donat molt joc", ha explicat el director artístic de l'Aquelarre, Pol Bosch, qui també ha subratllat que l'experiència de la companyia Alea Teatre ha estat essencial per fer realitat les seves idees per a l'espectacle. Així mateix, Bosch ha innovat en l'àmbit musical respecte darreres edicions, apostant per la música electrònica.

Des d'un quart d'una de la matinada fins passats dos quarts de sis del matí, el públic s'ha endinsat en un viatge on durant el primer acte s'han vist figures representant les animes buides dels justos que no han conegut a Déu, els pecadors incontinents de la luxúria castigats per Minos, els golafres turmentats per Can Cerber i els àvars torturats per Plutus.

El segon acte ha presentat els heretges guiats per Eumènides, els irats dominats per Medusa, els violents encesos pel Minotaure, les Harpies reprimint els fraudulents i ha finalitzat amb la invocació i l'aparició del Mascle Cabró, mentre que el darrer acte s'ha centrat amb la seva gran esperada escorreguda.

L'espectacle ha comptat amb uns 200 actors que han donat vida als diferents personatges i les figures mòbils gegants.

Per la seva banda, la regidora de l'Aquelarre de Cervera, Carolina Garcia, ha reconegut que la pluja d'aquest dissabte a la capital de la Segarra els ha "sorprès" i que és un factor que ha minvat l'afluència de persones a la festa. "Confiem arribar als 30.000 visitants fins aquest diumenge si la pluja dona treva", ha dit. De fet, Garcia ha apuntat que la metereologia ha afectat el nombre previst de persones a la zona d'acampada per divendres. 

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat