El 14è Som Cinema de Lleida preestrenarà 'Un amor', la nova pel·lícula d'Isabel Coixet

El Festival de l'Audiovisual Català Som Cinema preestrenarà el nou llargmetratge d'Isabel Coixet, 'Un Amor', en la 14a edició del certamen. 

Així, Lleida serà el primer lloc on es podrà veure la cinta, basada en la novel·la del mateix títol de Sara Mesa, després de la seva presentació en al darrera edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià i abans de la seva arribada a les sales el pròxim 10 de novembre. Entre el 18 i el 22 d'octubre, el festival projectarà en diferents escenaris de Lleida un total de 47 films, entre llargmetratges i curts tant de ficció com documentals. El certamen aposta pel talent local amb la projecció de curts realitzats per alumnes d'instituts de Ponent i una pràctica de rodatge per a estudiants.

Som Cinema projectarà, fora de concurs, la preestrena de la nova pel·lícula d'Isabel Coixet, 'Un Amor'. Això, després que l'any passat ja passés el documental 'El sostre groc' de la cineasta barcelonina, sobre els abusos a l'Aula de Teatre de Lleida. La directora artística del certamen, Judith Vives, ha dit a la presentació de la 14a edició del festival que és una "alegria" poder tornar a comptar de nou amb un treball de Coixet, i ha afegit que el film es projectarà el dissabte 21 d'octubre.

En total, entre l'Screenbox Lleida, Ilerna i la Universitat de Lleida enguany s'hi podran veure 47 treballs, entre llargmetratges i curts tant de ficció com documentals, arribats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. A més, la mostra dedicada a les produccions cinematogràfiques d'àmbit català manté la seva aposta pel talent jove amb el concurs Som Secundària, on es podran veure els treballs realitzats per alumnes d'instituts de Ponent i estudiants de cinema.


Treballs a concurs

La sessió inaugural serà el 18 d'octubre a l'Auditori del Campus de Cappont de la UdL i inclourà la projecció de la pel·lícula 'Beach House', d'Héctor Hernández. A banda d'aquesta cinta, la secció oficial de llargs de ficció la completen 'Dos dies i l'eternitat', de Marc Esquirol; 'Els morts romanen amb la boca oberta', de Fabrizio Ferraro; 'Quest', d'Antonina Obrador, i 'Teoria dels cossos', de Joan Ramon Armadàs. Pel que fa a la secció oficial de curs de ficció el certamen ha seleccionat 12 treballs.

Pel que fa als documentals, es podran veure sis obres: 'Maria i la pel·lícula oblidada', de Núria Abad i Marta Hierro; 'Alteritats', de Noara Haddad i Alba Cros; 'Art d'Alçada', de Sandra Bull, 'Pantalles Buides', de Miguel Eek; 'Toda una vida', de Marta Romero i '¿Cómo te llamabas antes y otras preguntes estúpidas?', d'Ibán Pàmies, Belén López i Toni Torbellino. La secció de curts documentals inclou cinc pel·lícules.


Talent jove local

Dins el Som Secundària, enguany es projectaran vuit curts realitzats per alumnes dels instituts Caparella i Josep Lladonosa, de Lleida, i La Serra, de Mollerussa.

El certamen també presentarà cinc pel·lícules curtes elaborades per estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d'Espectacles Audiovisuals d'Ilerna i quatre de l'Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT), amb seu a Lleida.

A banda, el dijous 19 d'otubre l'alumnat d'Ilerna i del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral de l'Aula de Teatre de Lleida faran una pràctica de rodatge, en la qual reproduiran una escena de la pel·lícula guanyadora de l'any passat, 'Mi vacío y yo'.

El certamen clourà el diumenge 22 d'octubre amb el lliurament de premis i la projecció del documental 'Clot', dirigit per Bòreas Talent, dedicat als canvis que durant els anys ha experimentat la plaça del Clot de les Granotes de la ciutat.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat