L'Ajuntament de Lleida engega una campanya contra els abusos sexuals a menors arran de les denúncies a l'Aula de Teatre

L'Ajuntament de Lleida
L'Ajuntament de Lleida ha presentat aquest dimarts una campanya contra els abusos sexuals a menors arran dels casos d'abusos sexuals denunciats fa més de tres anys a l'Aula de Teatre. La tinent d'alcalde, Sandra Castro, ha explicat que van ser elles qui els van demanar fer una campanya municipal per conscienciar d'aquests comportaments i evitar que es produeixin.

Laia Navarra ha dirigit el disseny dels cartells i les càpsules de vídeo que posen el focus sobre l'agressor. "Estem acostumats a veure campanyes on la víctima és la protagonista, però volíem fugir de la revictimització", ha explicat Navarra. El format -collage i vídeos verticals- va clarament adreçat al públic adolescent amb una frase comú: 'No és un joc, és abús'.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la campanya té tres objectius: prevenir els abusos sexuals a infants i adolescents, enviar un missatge clar a l'abusador i als comportaments delictius que comet i també a les persones que coneixen els fets i no els denuncien perquè "la inacció ens fa còmplices", recorda.

En aquest sentit, la campanya recull la frase 'Si ho saps i calles' també és abús. Tant aquesta com 'No és un joc, és abús', es repeteixen als cartells i vídeos. La campanya alerta l'agressor que 'seduir, convidar a veure porno, tocar les parts íntimes, demanar fotografies íntimes i dir això és un secret entre tu i jo a un menor' és abús sexual.

La tinent d'alcalde Sandra Castro ha explicat que l'origen d'aquesta campanya va ser una reunió amb les alumnes de l'Aula de Teatre de Lleida i que, arran del seu testimoni, van voler "fer alguna cosa útil per als infants i joves".

La dissenyadora de la campanya, Laia Navarra, ha reconegut que ha estat "un repte" i que s'ha fet possible gràcies a la feina conjunta de molta gent. El seu objectiu, afegeix, era "plasmar la doble cara de l'agressor que fa un joc de seducció cap a l'infant i la doble realitat que viu la víctima".

Des de la Paeria recorden que en cas d'abús sexual a menors es pot demanar ajuda al telèfon 116111 d'Infància respon (24h). Mitjançant aquest servei, la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) endega l'activació dels protocols que corresponguin i mobilitza l'equip a qui pertoqui actuar (segons la tipologia de la trucada).

També es pot demanar ajuda al telèfon 900 900 120 o bé al 016 contra la violència masclista. En cas d'emergència al telèfon 112.

A més, recorden, per a atenció presencial es pot demanar cita als Serveis Socials municipals (973 930 022) i al Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones (973 700 461). També es pot demanar cita al Servei d'Intervenció Especialitzada de la Generalitat de Catalunya al 973 24 65 07.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat