Comença la Fira del Torró d'Agramunt amb novetats com el torró de festuc, de ristretto o de dònut

Comença la Fira del Torró d'Agramunt amb novetats com el torró de festuc, de ristretto o de dònut
Agramunt es converteix aquest cap de setmana en la vila més dolça de Catalunya, en la 33a edició de la Fira de Torró, que torna a la normalitat després de dos anys de pandèmia. Els clàssics torrons tou, dur o d'ametlla, comparteixen enguany espai amb novetats com el torró de festuc, de ristretto o de dònut, que han despertat la curiositat de la gent.

La pujada de costos de les matèries primeres i de l'energia faran que el preu dels torrons pugi enguany entre un 4% i 8%. El propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, espera, però, que aquest increment no afecti a les vendes. La Fira del Torró d'Agramunt estrena enguany un nou espai dedicat a la xocolata i el vi i una nova zona dedicada a la gastronomia amb música en directe.

Durant dos dies, Agramunt esdevé l'epicentre del món dolç i del producte agroalimentari de qualitat amb degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra. Nombroses autoritats han assistit a la inauguració de la fira que s'ha fet aquest dissabte al migdia, com ara l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, o el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, que han acompanyat la directora de la fira, Tamara Lombardo. Tots ells han assistit a la tradicional carpa on veure la cuita del torró d'Agramunt i han gaudit de primera mà de l'espectacle de l'elaboració tradicional d'aquest dolç.

Lombardo ha celebrat poder fer la fira amb normalitat, després de dos anys de pandèmia i restriccions i l'ha qualificada com la fira "més dolça" de Catalunya i de referència del torró i la xocolata.

Dins del Pavelló Firal d'Agramunt, el pavelló dolç està dedicat als torronaires amb IGP Torró d'Agramunt, acompanyats d'altres expositors del món del dolç. També acull un intens programa d'activitats a l'Aula del Gust amb els torronaires i diversos referents de la pastisseria i la cuina dolça. La Glòria, la Conxi, el Francesc i el Roberto han vingut des de Barcelona a la Fira del Torró. Han provat diverses varietats de torró i expliquen que els ha agradat i sorprès molt el torró de festucs.

A l'Aula del Tast es donen a conèixer, a través de presentacions i tastos guiats, els productes de proximitat més destacats que s'exposen al Pavelló Agroalimentari, on hi ha olis, embotits, espècies, vins, caves, cerveses o pa, entre molts d'altres.

Aquest any té un especial protagonisme la xocolata i el vi i és que s'ha estrenat un nou espai d'activitats, l'Aula de la Xocolata i el Vi, que acull demostracions i tastos amb els vins de la DO Costers del Segre i xocolates d'Agramunt, ubicat a l'Espai Guinovart, al nucli antic de la vila.

En el marc de la mateixa fira, durant tot el mes d'octubre se celebra la 7a edició de la Ruta Gastronòmica que permet redescobrir el torró i la xocolata en plats tant dolços com salats que preparen 12 restaurants de la demarcació de Lleida.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat