Èxit de públic de la vuitena edició del cicle de música La Pedra Parla al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona

Èxit de públic de la vuitena edició del cicle de música La Pedra Parla al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona
El cicle La Pedra Parla al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona ha tancat aquest diumenge la seva vuitena edició amb les entrades gairebé exhaurides en els tres concerts del cap de setmana.

'Completes i solemnes a Maria', de Joan Cererols, ha posat el punt final al cicle amb la interpretació del Cor Cererols sota la direcció de l'organista Marc Díaz. La jove compositora Helena Cánovas va donar el tret de sortida al festival urgellenc amb una obra feta expressament pel cicle de concerts sota el títol 'Obres de joventut per a Quartet de corda amb oboè', juntament amb altres obres de Mozart i Britten. Per la seva banda, Lixsánia Fernández i Juan de la Rubia van interpretar 'Sonates per a viola da gamba i orgue', de Bach.

El cicle musical està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallbona de les Monges amb l'objectiu que els concerts puguin conviure amb el silenci de la comunitat religiosa femenina. Forma part de 'Viu el Patrimoni'.

La iniciativa vol potenciar l'activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments. Es tracta d'una proposta artística que valora el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister com és el Monestir de Santa Maria de Vallbona, fundat el segle XII i considerat una de les joies del gòtic religiós català.

'La Pedra Parla', cita obligada de l’estiu

Pel cicle han passat orquestres com Vespres d’Arnadí, agrupacions com el Cor Infantil dels Amics de la Unió, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, així com l'Ensemble O vos Omnes. També hi han participat grups de cambra com ara Alart Quartet, Quartet Teixidor i La Galanía, i solistes com Enrike Solinís, Alba Ventura, Lina Tur, Josep Colom i Albert Guinovart.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat