L'Escola Alba de Tàrrega recapta fons per finançar sessions de musicoteràpia a infants i joves amb necessitats especials

L'Escola Alba de Tàrrega recapta fons per finançar sessions de musicoteràpia a infants i joves amb necessitats especials
L'Associació Alba ha iniciat una campanya per recaptar fons per finançar beques de musicoteràpia als alumnes de l'Escola Alba de Tàrrega. El centre va oferir algunes sessions de pagament l'any passat i davant de l'èxit i els bons resultats, ara vol ampliar-les i que arribin a la cinquantena d'infants i joves amb necessitats especials sense que això suposi un cost afegit per a les famílies, ja que moltes són vulnerables.

La musicoteràpia millora la comunicació i la manera d'expressar-se dels menors, a mes també estimula les seves emocions i fomenta les seves habilitats motrius i la interacció social. La campanya espera recaptar 2.350 euros abans del 15 de gener, que és quan començaran les sessions. Aquestes s'allargaran fins a final de curs.

L'Associació Alba ha tret la campanya perquè tots els alumnes de l'Escola d'Educació Especial Santa Maria de l'Alba puguin beneficiar-se de la musicoteràpia de manera gratuïta i sense que la situació socioeconòmica de les seves famílies suposi una barrera, com passava l'any passat.

La directora del centre, Eva Serentill, ha destacat que des de la implementació l'any passat de la musicoteràpia han "observat canvis significatius" en els alumnes. "Tenim molts alumnes que no es poden comunicar a través del llenguatge verbal, però que a través de la música sí que es poden comunicar a la seva manera o, si més no, expressar-se i tenir reaccions diferents i això és molt bo", ha explicat.

Serentill també ha ressaltat que durant les sessions de musicoteràpia "l'ambient de l'aula es calma" i els alumnes "reaccionen" a uns estímuls que sense la música no rebrien. "Ha millorat la seva capacitat de comunicació, expressió emocional, habilitats motrius i interacció social. La música no és només una teràpia, sinó una font de felicitat i creixement personal per a ells", ha afegit.

Reafirma aquests beneficis el musicoterapeuta encarregat de realitzar les sessions, Joan González, que també destaca que durant l'activitat han aconseguit crear una "atmosfera a l'aula d'atenció, calma, respecte i paciència". A nivell individual, ha posat l'exemple d'un alumne que a l'inici de les sessions de l'any passat "no responia", però que a mesura que passaven les setmanes va començar a mostrar "més predisposició" i al final era ell qui agafava la iniciativa i marcava el ritme de l'activitat.

Objectiu: recaptar prop de 2.500 euros

La campanya nadalenca espera recollir 2.350 euros que es destinaran a finançar les sessions de musicoteràpia. Se'n faran unes quatre per setmana que arrencaran al gener i s'allargaran fins a final de curs. De moment ja s'han recaptat més de 800 euros i l'ideal seria assolir la xifra òptima abans del 15 de gener, ha explicat la responsable de captar fons de l'entitat, Eva Fabregat. Els donatius es poden fer a través de la pàgina web de l'entitat. A nivell orientatiu, per 38 euros un grup d'alumnes podria gaudir d'una sessió amb un musicoterapeuta.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat