Tortosa organitzarà una Fira Internacional d'Espectacles de Recreació Històrica durant la festa del Renaixement

Tortosa organitzarà una Fira Internacional d'Espectacles de Recreació Històrica durant la festa del Renaixement
L'Ajuntament de Tortosa organitzarà la primera Fira Internacional d'Espectacles de Recreació Històrica entre els pròxims 18 i 21 de juliol, coincidint amb la XXVII edició de la festa del Renaixement.

Batejada com a 'Tortosa la Fira dels Temps', la iniciativa vol omplir el buit d'un mercat estratègic on els programadors i les companyies artístiques del sector de recreació històrica es trobin, puguin oferir i contractar espectacles i serveis específics. Se centrarà en el període històric dels segles XV i XVI. El consistori ha obert ja aquest mateix dilluns el període d'inscripció i ha anunciat que aviat s'obrirà la pàgina web www.firadelstemps.com.

"Hem detectat un buit al mercat i a més cada vegada hi ha més municipis que impulsen celebracions de recreació històrica, per la qual cosa és necessari un espai d'intercanvi entre programadors i companyies", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. La Fira dels Temps vol funcionar com a mercat estratègic i convertir-se en mediadora i prescriptora en el marc de relacions d'intercanvi entre artistes i programadors, entre companyies i públic.

El regidor de la Festa, Víctor Grau, ha recordat que després de 26 edicions de la celebració, la fira vol convertir-se en un " pas més i contribuir a dinamitzar estratègicament el conjunt d'agents del sector". La idea és que acabi sent el mercat estratègic de referència de la recreació històrica de l'estat espanyol connectant-lo amb el mercat internacional.

També convertir-se en un punt de trobada sectorial de l’àmbit de la recreació històrica al sud de Catalunya; ser un esdeveniment generador cultural amb mirada universal, de ciutat i de territori, així com l'aparador de les últimes tendències en el camp de l'escenificació i difusió del patrimoni històric, tant material com immaterial.

La posada en marxa de la fira coincideix amb la nova direcció tècnica de la Festa del Renaixement, que assumirà el fundador i director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, Jordi Príncep. La seva incorporació, segons el govern municipal, permetrà dotar de "més múscul" l'àrea.

Príncep ha estat director artístic del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta; director artístic durant set edicions de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta; membre de la comissió d’experts de valoració de diverses subvencions i beques relacionades amb les arts escèniques; president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (2020-2023), i impulsor, des del 2017 del Projecte Nilak, guardonat enguany amb el Premi Nacional de Cultura per part del Consell Nacional de la Cultura i les Arts.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat