Horta de Sant Joan tanca l'àrea d'acampanada del Mas dels Ateus al Port

Horta de Sant Joan tanca l'àrea d'acampanada del Mas dels Ateus al Port

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) ha decidit tancar l'àrea d'acampada del Mas dels Ateus del Port. El consistori argumenta que les instal·lacions no estan en bon estat, no poden assumir el manteniment adequat i no disposen de garanties de salubritat ni pla d'evacuació en cas d'incendi. El consistori ha proposat al parc natural dels Ports convertir l'espai "en una àrea interpretativa alineada amb els valors de la sostenibilitat", perquè "s'hi pugui gaudir de la natura sense malmetre-la".

Per una altra banda, l'Ajuntament suggereix altres alternatives d'estada a la zona als usuaris, com els allotjaments rurals del municipi i la zona d'autocaravanes o els càmpings dels pobles veïns d'Arnes i Bot.

Segons el consistori, davant de l'elevat risc d'incendi, sobretot a l'estiu, la zona d'acampada del Mas dels Ateus no disposa de cap pla d'evacuació i no es pot redactar perquè té "una única" via "d'entrada i sortida". Temen que "la gent s'hi quedaria atrapada i amb la violència dels incendis actuals cal extremar molt les precaucions", expliquen en un comunicat. També assenyala el risc de contaminació del riu perquè des de l'espai d'acampada s'aboca "aigües residuals a un pou sec" que podria patir "accidentalment un vessament al riu", a pocs metres del punt de captació d'aigua del poble.

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan apunta que hauria "d'assumir la reforma" d'uns serveis i unes instal·lacions "amb un mal estat general", quan "el benefici que n'extreu és molt escàs". La neteja de l'espai, el control de l'aforament i el manteniment va a càrrec del consistori i la despesa fa que qualsevol actuació sigui difícilment amortitzable. "Seria molt complicat legalitzar-la, i la seva pròpia existència vulnera les normatives i les lleis", conclouen.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat