Més querelles contra els responsables de la residència Fiella de Tremp per falsificació de documents i signatures

Més querelles contra els responsables de la residència Fiella de Tremp per falsificació de documents i signatures
Més querelles contra els responsables de la Fundació Fiella de Tremp que s'ocupava de la residència geriàtrica on al 2020 hi va haver un brot de covid-19 que va acabar amb la vida de 64 dels 142 residents. Segons ha avançat 'Catalunya Ràdio' i confirmat l'ACN, dos monges han presentat querelles contra el Patronat perquè asseguren que les va acusar de falsificar documents i les seves firmes per atribuir-los responsabilitats que no tenien.

Són la mare superiora del centre, morta fa poc, i la responsable higienicosanitària, que és una de les principals acusades per la mort dels residents. Hi ha una altra querella per un delicte contra la seguretat a la feina per celebrar la Castanyada abans del brot, un fet ja denunciat per dos treballadores.

La fiscalia considera que la directora del centre, Remei Navarri, i la monja responsable higenicosanitària van ser les principals responsables del brot que va acabar amb la vida de 64 ancians del centre. Ara , la querella de la responsable higenicosanitària pren rellevància perquè assegura que realment no feia aquesta funció sinó que el Patronat de la Fundació Fiella hauria falsificat les seves atribucions i la seva firma perquè assumís aquestes responsabilitats que mai va tenir.

A partir d'aquí, es pot suposar que la residència no tenia un responsable d'aquest àmbit, tal com està obligat per llei. Segons la querella, aquesta responsabilitat estava estipulada en un paper escrita a mà amb una lletra i una firma que no eren de la monja i a més a més el cognom no estava ben escrit.

La mare superiora de les monges va posar la mateixa querella per falses atribucions i falsedat documental però com que va morir fa poc, no va prosperar. La jutgessa que porta el cas, estaria estudiant però si ha de continuar endavant donada la importància i la relació que hi podria tenir.

D'altra banda, segons també ha avançat 'Catalunya Ràdio', una altra treballadora ha presentat una nova querella contra la residència per celebrar la Castanyada vint dies abans del brot de covid-19 del novembre de 2020. Aquest fet ja va ser denunciat per dos treballadores anteriorment i es considera que aquesta celebració podria haver estat l'origen del brot ja que es va fer sense complir les mesures sanitàries per evitar contagis amb residents de diferents plantes barrejats i sense mascareta.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat