La Generalitat subhasta més de 32.332 tones de fusta dels boscos públics catalans

La Generalitat subhasta més de 32.332 tones de fusta dels boscos públics catalans
La Generalitat ha subhastat aquest dijous, de forma presencial, més de 32.332 tones de fusta procedents de boscos públics catalans. A la subhasta, l'única que es fa a Catalunya d'aquestes característiques, hi han participat 20 empresaris del sector que s'han adjudicat 31 lots, del total de 44 que han sortit a concurs.

L'import total de venda ha estat de 336.558 euros i el de tones de fusta 23.486. La directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, ha destacat que l'oferta pública de fusta ha augmentat quasi en un 40% respecte a la subhasta de l'any passat. Atenent la petició del sector, aquest any, la majoria dels aprofitaments subhastats portaven dos preus, distingint la fusta de serra de la trituració.

De les 32.332 tones de fusta previstes s'han venut 23.486 tones, xifra que suposa que s'ha venut un 73% de la fusta que ha sortit a subhasta.

Els lots de fusta venuts provenen principalment de les comarques de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i la Cerdanya. En grau més baix hi ha la Noguera, el Segrià i el Pallars Jussà. Després d'un temps absent, s'ha tornat a incorporar el Pallars Jussà amb 2 lots de fusta, que han quedat deserts.

Sanitjas ha explicat que la Generalitat col·labora amb la gestió dels boscos, el marcatge dels arbres o l'acompanyament als ajuntaments, però el contracte amb l'empresa adjudicatària dels lots de fusta és cosa dels ajuntaments o entitats municipals descentralitzades, igual que el cobrament de la fusta. Pel que fa a la qualitat de la fusta dels boscos del Pirineu que s'ha subhastat, Sanitjas ha dit que "és de molt alta qualitat".

La subhasta és fa abans de l'estiu per facilitar a les empreses del sector l'execució dels aprofitaments durant la segona meitat de l'any.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat