Featured

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes per entrar a robar en cases del Maresme i el Vallès Oriental

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes per entrar a robar en cases del Maresme i el Vallès Oriental
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 47 i 29 anys per entrar a robar en cases del Maresme i el Vallès Oriental. Els lladres sempre seguien un mateix patró i tenien un amagatall en una zona boscosa de Montgat on hi guardaven la roba amb la que cometien els robatoris i feien el triatge de les joies que acabaven de sostreure.

Els agents tenen acreditada la participació en cinc robatoris en dues cases de Caldes de Montbui, dues de Santa Maria de Palautordera i una de Premià de Dalt, tot i que no es descarta que puguin estar relacionats en més robatoris. Un dels lladres va ser detingut el 24 d'agost a Montgat mentre que l'altra detenció va ser el dia 25 a Barcelona. 

Se'ls va arrestar com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força i falsificació de document públic, oficial o mercantil, ja que canviaven les plaques de matrícula del cotxe que utilitzaven quan robaven.

Modus operandi 

Els investigadors van tenir coneixement que dos homes es dedicaven a cometre robatoris en cases fent servir sempre un mateix patró. Primer de tot, es desplaçaven amb un vehicle de lloguer fins a Badalona. Un cop al lloc, deixaven el vehicle estacionat i es dirigien fins a una zona boscosa on tenien guardada roba de color negre per posar-se i eines especialitzades per cometre els robatoris.

Ja canviats de roba i amb les eines per cometre els robatoris, caminaven fins a Montgat on tenien un segon vehicle al que li canvien les plaques de matrícula i amb el que es desplaçaven fins als pobles que consideressin adients per a entrar a les cases a robar, fent servir les eines que havien agafat.

Quan ja havien robat tornaven a la zona boscosa on triaven les joies que acabaven de sostreure i deixaven tirades les que no els interessessin, a banda de canviar-se un altre cop de roba, deixar amagades les eines i anar a buscar el cotxe de lloguer amb el que tornaven a casa seva.

Detencions

El dia 24 d'agost els investigadors van detenir un dels dos homes a Montgat, el qual portava a sobre un passamuntanyes, guants i un telèfon mòbil. A l’interior del cotxe hi havia una gran quantitat d’eines amb les que cometien els robatoris i dos jocs de plaques de matrícula que no corresponien amb les originals. També van localitzar l’amagatall a la zona boscosa on hi havia la roba de carrer i les joies tirades que no els interessaven. L'altre home es va detenir el dia següent a Barcelona.

El dia 25 d’agost es va fer una entrada i escorcoll al seu domicili de Barcelona on van trobar monedes i bitllets de diversos països, euros en efectiu, tres rellotges, cinc telèfons mòbil d’alta gamma i diverses joies.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat