La Conca de Barberà tindrà un dipòsit comarcal d'abastament d'aigua a finals de 2024

La Conca de Barberà tindrà un dipòsit comarcal d'abastament d'aigua a finals de 2024
La Conca de Barberà tindrà un dipòsit comarcal d'abastament d'aigua a finals de 2024. Al juny, el Consell Comarcal va aprovar el projecte per construir un nou dipòsit que rebrà l'aigua provinent de la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). La nova instructora tindrà una capacitat de 1.500 metres cúbics repartida en dos vasos.

Es preveu que la primera fase de les obres es liciti durant l'últim trimestre d'enguany. L'actuació també inclou la construcció del ramal per l'abastament d'aigua al dipòsit municipal de Forès. La intervenció tindrà un cost de 762.791,10 euros.

El projecte comptarà amb el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris. Per les posteriors fases es preveu la construcció del ramal de subministrament fins a Santa Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, que servirà també per la construcció dels ramals pels nuclis de Belltall, Savallà del Comtat i les Piles, inclosos en la tercera fase de la intervenció.

Els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat disposaran d'aigua a través de la connexió amb la xarxa del CAT. Des de l'ens comarcal assenyalen que aquests municipis tenen un "dèficit històric en la quantitat i qualitat" de l'aigua que subministren, i amb l'execució del projecte d'abastament, es podrà disposar d'aquest "recurs adequadament".

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat