Resolta la incidència que afectava l'app de la T-Mobilitat el dia abans de la venda de la targeta de cartró recarregable

Resolta la incidència que afectava l'app de la T-Mobilitat el dia abans de la venda de la targeta de cartró recarregable
La incidència que afectava els canals digitals de la T-Mobilitat des de primera hora d'aquest dilluns s'ha resolt en pràcticament tots els vessants, segons ha informat l'ATM. A hores d'ara, els principals punts d'atenció de la xarxa, les webs i apps de TMB i d'FGC funcionen amb normalitat, processen altes i permeten compres de targetes T-mobilitat i recàrregues de títols.

El web de la T-Mobilitat, però, continuava funcionant de manera irregular a primera hora de la tarda. L'app T-mobilitat també funciona amb normalitat per a aquelles persones que tenen la sessió iniciada. L'ATM puntualitza que la validació amb T-mobilitat no ha patit cap entrebanc, així com tampoc la recàrrega a través de les màquines de la xarxa.

L'avaria s'ha produït la vigília que els principals títols, com la T-Usual, T-Casual, T-grup i T-familiar, es comencin a expedir només en aquesta tecnologia i es deixi enrere la comercialització dels actuals bitllets amb banda magnètica, vàlids fins al 15 de gener.

A partir d'aquest dimarts, l'ATM començarà la transició cap a la T-Mobilitat i les màquines autovenda començaran a subministrar un nou cartró amb xip i recarregable o bé es podrà fer servir la targeta de plàstic que ja es pot demanar des de fa mesos.

Davant d'aquest escenari, l'OCU ha presentat una instància a l'ATM perquè prorrogui l'adquisició dels títols de transport que demà deixaran d'estar disponibles a les màquines autovenda fins que el sistema no sigui reparat i accessible per a tots els usuaris.

En un comunicat, l'OCU adverteix que "el sistema en l'adquisició de títols de transport pot comportar problemes per a les persones vulnerables en l'entorn digital i anuncia que seguirà observant si existeixen vulneracions de drets als usuaris en la pràctica de la digitalització de l'adquisició de títols de transport".

Fins ara, més de la meitat de validacions de títols integrats de l'ATM ja es fan amb la T-Mobilitat. Segons dades de l'Autoritat del Transport Metropolità obtingudes per l'ACN, un 50,1% dels viatges ja es van fer amb la nova modalitat el mes passat. És el doble que el març, quan la T-Jove va esdevenir el primer títol a desaparèixer en format cartró.

El nombre de validacions amb el nou suport s'han disparat aquest any i van sobrepassar els 37 milions l'octubre. Més d'un milió i mig de persones ja s'han donat d'alta de la T-Mobilitat i, unes 900.000 d'elles, durant el 2023.

Grup El Cargol

 

Membres de:

Amb la col·laboració de:

✉️ info@ lesvegueries.cat 
✉️ publicitat@ lesvegueries.cat